有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
沙士呀
竟然有人記得
酷愛夠搶口
無謂愛愛愛愛,成街都播
巴打唔明酷愛唱咩應該仲好後生好有童真
我知佢大概想講自己試完車沉船,但又好似講到自己好善良咁
其實個女仔應該係好坦白唔想同個男仔一齊
佢又有啲情緒勒索個女仔,但明明佢冇損失

所以我唔係好明歌詞係想踩個女仔係公廁,定講緊個男仔係恐怖情人

兩個人一齊,一個人好認真仲沉撚哂船,一個就對段關係玩玩下當佢係SP,呼之即來 揮之即去
條女扑完嘢有內疚感,想分手,條仔仲好愛佢好爭扎,比人趙完鬆就話不如唔好愛人,對愛情死心

就係咁簡單

無論怎得罪 你說我是負累
陪著我等於死去了無情趣
從前或現在當我是誰
你這一種伴侶

前夜一起睡 你卻沒廉恥
竟講出口你怕受罪
完全忘記往日為何
凌晨仍潮浪戲水

怎想像 共你已同享多少很真確晚上
一轉頭 纏綿後要罰離場
你覺得啫
其實啲老黑一直存在
黑店長做長有
多謝用心分析
順帶一問以前係咪唔興食譚仔?
以前無乜大波妹
李籠兒,yumiko呢啲質素已經叫大波
唔算離地
當年都好多窮撚入到大學
今時今日就個個都勁富貴
as one係幾時既事
我老豆鍾意夜遊杜拜
官恩娜唔算ipad啦
但果個年代唔興露
千禧年緊係要講下disco
2015? 可能得一首歌係街知巷聞
偶像派年代
Nokia撳掣電話
NDS、PS3、XBOX
Online game主導後生娛樂
唔係再早D咩

以前D disco歌remix真係好正
YouTube搵唔返,連慢歌都可以改快歌
有興趣知,可否井多啲
disco年代嘅rave party係咪演變咗做今日嘅電音節
當初SSP起家
2000年代高登會有人講但其他區好少分店

2000年初高登仲係電腦fourm
所以個時唔興自由行
去邊都跟團
因為學外文睇地圖係好高門檻既事
個陣仲要無廉航呢樣野
仲未計book酒店又係煩到嘔又貴
亦都好明白點解班6,70後咁鐘意返大陸,去台灣,泰國,馬拉
因為可以講中文同近平

今日你google map+google translate已經夠做
想飛就買漫遊sim
咩日韓越歐美南美澳完全無問題
我第一次食係2006左右
長沙灣舖
之後幾年先開始多分店
所以好多90後 睇唔起e+既歌手係有原因...
twins 都差 但都上到位
好多90後既標準係用twins 黎定最差..
e+果堆垃圾 重衰過twins既好多....但重要吹到好勁先死..
你話靚女....唔好講twins 果陣2r都夠殺...
電視劇 視帝視后 依加果班...得啖笑
講返起我第一次去韓國都十幾年前
嗰時係跟團嘅

最記得我一出機場,去便利店買嘢飲個店員都唔識講英文
然後一路行街都無人識講,街上面都無中/英路牌
我問人toilet喺邊,無人聽得明toilet
第二次去韓國係來自星星的你播完無耐,幾年時間,韓國已經勁多人識講中文,成條街變哂
韓國發展得勁快

另一個感受深嘅就係歐洲,又係幾年時間D店員識講中文
不過歐洲D路牌易估D
聽我表哥講
佢以前見工要寄信
要寫求職信
啲cv寫到又長又trump
到搵到工就唔會轉工
因為轉工好撚麻煩
唯有死死氣做上去中高層再等人挖角

到我1x年grad已經上求職網或者大公司官網填form㩒制搞掂
求職信optional,唔係apply mgt位寫左都無人睇
份工唔啱做咪quit
無野撈咪做slash 搵一堆pt攝時間
返工搵錢淨係養自己輕鬆自在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞