有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
以前比較興網聚
會出嚟唱K 食飯
有啲朋友仔 keep contact 到依家
同埋新年 sd SMS 會 sd 錯俾人
又記得果時個社會係唔開心嘅其實,同依家差唔多

每日新聞就係講燒炭、負資產、失業率
之後董伯伯日日喺道 9up 啲咩與時並進、資源增值但根本係人都知係廢話
高官同依家差唔多咁廢,但飯民無理取鬧啲野仲廢
商場地方駛唔駛20-30鐘搵路呀?
西環橫街既橫街某鋪頭就話者
嗰句唔係講緊無地圖無導航年代? 同埋我講咗要預留時間問人, 行怨枉路, 一東一西往返時間就雙倍喎, 加上約人遲到係大忌, 預多30分鐘做個守時既人, 好過遲到要人地等你,
我意思係套劇講嘅主題同政治隱喻放喺今日播可能犯法
講好睇一定係大時代最好睇
宮心計係垃圾劇
宮鬥劇得金枝欲孽劇本好啲

溏心反映咗好多觀眾鍾意睇人鬧交
應該係因為限聚令導致
利申:70後
都唔係㗎 高登起底組十幾廿年前都可以好誇張

有十幾年前嘅youtuber因為做咗啲而家睇落好普通嘅7事就俾人批到社會性死亡咁濟

https://evchk.fandom.com/zh/wiki/Ruby

甚至乎上面有人post咗巴士公審嘅片係17年嘅事

所以有時我睇00年代嘅事件覺得好微妙,2006年啲人已經係用電話拍片post上youtube

同而家DC狗 post乘客嘅片喺youtube分別不大

當然以上全部都係發生喺網絡年代
TVB 個觀眾群睇得明至算
有網上聊天室仲有同台sms咪唔洗錢,仲有心連心,凌晨時間無限分鍾
有 whatsapp前係用sms通訊
同台sms先會免費
用細台嘅人係無朋友
少咗好多街童啦以前半夜落公園會有幾班,依家都真係唔係成日見。同埋香港中產都多咗,少咗好多呢啲
套MV拍得幾好
全白af1啲fd
頂,中撚晒
其實時代改變了,工具平台改變了
但內容都係無變
除了00後唔多唱k
87頭同93尾都差好遠, 一個中一另一個就小一, 一個打緊公會戰, 另一個仲同緊另一個小學生一齊玩爆旋陀螺, 你令我醒起上邊都有人講咩02年唔係網遊黃金年代, 可能就係哩個差距, 咁到佢升中學係響06-07年咪會覺得信長好多人玩, 同時佢地眼中, 根本唔會了解D2, CS哩啲老古董係咩遊戲嚟,
會為咗同朋友sms而上同一個台
好多時放學都會傾幾個鐘電話
講緊真係同性之間嘅友情
男同男係咪都會講幾個鐘電話?
唔知呀我係女
同男仔朋友就都會講幾個鐘電話,純友誼,以前真係唔會諗咁多,唔會覺得一定係溝嚟溝去
即影即有同手提遊戲機,同而家好似
嚟緊嘅十年應該都會係另一個大變化 ai應該會再縮短咗件事
我地呢啲中佬可以見證另一個奇點都係幾神奇 第時同孫仔講iphone都係古董
唔用3台無朋友
中呀,依家講緊至少拎celine先好行出街
唔知係年紀嘅關係易滿足定點
有冇嗰陣都已經係大人嘅巴絲講兩句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞