有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
people 先係交友之皇
講到幾個鐘電話好厲害,一定係同你好熟/dead air都唔會尷尬嘅朋友
以前玩ICQ都要搵返屋企附近嘅人
而且個個都好單純
最記得識咗之後都係一齊去麥當勞kfc溫書咋
可能而家都一樣
正常人用交友app就識返正路嘅人
淫底嘅人就吸引返約炮嘅人
補充返少少
Facebook最初嗰時得幾個人有
大概半年左右先開始多人用
Facebook有得寫文章

我哋成班同學會搵返十幾年前嘅相同埋文出嚟笑大家所以記得啲柒事
亦試過有人喺度鬥邊個最先有Facebook

但台灣嘅嘢好hit,包括無名部落格
未有跑online之前
會一齊喺學校電腦室玩小朋友落樓梯

仲有個好似叫亞洲最大遊戲網
我鳩估咁多年來都係差唔多

學校唔俾學生用太貴嘅袋返學
但學生本身鍾意名牌,出街就會用名牌
大人都係鍾意名牌嘅就會用名牌
只係爭在當時流行邊個牌子多啲
同台$8 任send msg
啲歌而家聽返都好聽啦
唔係主打歌都好聽
Con屎加Levi’s 501
wiki話facebook喺美國大概2005-2006年左右流行
香港係唔係都係差唔多?
咁blog係咪同時期流行,直到smart phone年代先淘汰?
不過search旅遊資料嗰陣,見到台灣人仲會打好詳細嘅blog教人旅行攻略
唔明點解以前可以咁多嘢講
而家講電話會怕醜怕尷尬
邊關事睇學校咋
以前用得牌子嘢嗰啲係全身都有名牌
包括橡筋電話繩
有人會用lv gucci嘅銀包手袋
Facebook 而家改咗個介面(可能係我搵唔到)
以前有寫你幾時join Facebook
我記得身邊朋友最早嗰個係08年左右
一般人,例如我都係09年
以前少朋友會逐個睇,仲會話佢早我哋咁早join咁潮
2008年6月20日,Facebook推出中國简体、香港繁體和台灣正體三種語言版本[37][38]。2009年9月,Facebook宣布其現金流動首次轉為正向[39]。在2009年後,Facebook的流量穩定成長。在2010年3月13日,當周Facebook的造訪人次超越Google[40]。
Facebook 06 07年已經開始有人用
我都係當年個時用,好早就開
以前啲人用Facebook係似簡短版用Xanga/Qooza
打一,二句當日感受
邊關事㗎?
我個年代係3 +nokia 3310
''亞洲最大遊戲網''個名老土到隔咗十幾年,都咩回憶都番晒嚟。
的確average係有錢咗嘅
就算名校都未必咁多人拎名牌返學
alevel果時同學拎gregory背囊已經係嘩嘩聲因為佢掉個千幾蚊嘅書包落地下
我求左好耐老母先買個nokia3310俾我
而家人人一部iphone mbp係基本
''果時最癲係會去網聚''一啲都唔癲。其實都係識朋友啫。不過始終陌生人,要小心啲留意對方人品咁解。
聽過唔少人網聚,最後拍埋拖,結埋婚都有。
嗰時晚晚同最FRIEND嗰啲女同學傾電話。
臨瞓慣咗傾。
諗起都好無聊。
嗰時啲作品/影視,STYLE都以SHARP同顏色線艷為主。
IN得嚟又唔點造作咁。

2006-2010期間爆發
早幾年玩skout 都識到正常女仔fd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞