有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
淨係記得權鬥
陳方安生同老懵董爭權
然後腳痛事件曾蔭權頂上位
最近睇套日劇講2000s嘅情節嘅時候
啲角色就係用紅外線對準交換電話號碼
舊區大把街童
不過變晒講蝗語
仲有 同一屋簷下 福山雅治
以前興beams boy,黑超奶嘴B同super lover
以我所識嘅新一代,仲讀緊書嗰啲
有啲人會問父母拎錢
有啲人會應洗則洗
有啲人會係咁返pt儲錢,去買iphone同macbook俾自己
有啲人會冇錢都要亂洗錢(自卑)
有啲人會唔介意俾人知自己窮同慳(比較少數)
主要要睇嗰個人本身嘅理財觀,鍾唔鍾意同人比較,成唔成熟
慣左乜都用即時通訊
個打電話功能變左用黎block ad,cut card用
哩首好多人翻唱,一定聽過
https://youtu.be/qpUV58fFoKs
你識唔識哩首
價值觀唔同左
可能而家呢代都係當年有錢先生
00年代香港經濟係好差
03年谷底,04年開放自由行,去到06年奧巴馬上台,香港先真正復甦

但我同齡啲人都未必識

果隻碟好on9
專登簽英皇惡搞英皇歌手啲歌
哩部機喺2000年代嘅歐美電影同劇出現得好頻密
而家就算拍拖講一個鐘已經係極限
有咩見面先講
唔熟嘅有D曖昧都唔敢講

以前真係可以煲電話粥煲到凌晨唔瞓覺
你係咪無用過摺機

摺機超正
如果好嬲嗰時一嘢啪個電話收線個感覺好正
00年黑社會多到差佬要放蛇入中學捉人
新聞都有賣

但通常band 5中學先多
band 123基本上學校都捉得好緊
就算垃圾班有1,2件都唔會亂黎
啲訓導一早釘實晒
有咩事就差館見
因為窮個班大部分都唔生
10年後既細路生得係香港係幸福好多
就算劏房戶都有政府社工幫手
到今天為止都仲係世界上最高銷量嘅摺式手機

Over the Razr's four-year run, the V3 model sold more than 130 million units, becoming the best-selling clamshell phone in the world to date.
啱啱醒起以前好興買靚信紙、schedule book
寫信俾同學
附近南華
英華未黎既年代,德貞仲係嘉頓對面
南華仔成日周圍落球場挑其他學校機
南華妹一係排骨一係肥閪
未夠16就大住肚返學
用過LG摺機未用過SE
你而家仲肯唔肯用返摺機?
我見smasung嗰部摺機好奇怪,個mon會唔平滑
佢係好靚好薄,一款賣足四年咁叻
而家一年一代真係搶錢
當年覺得電話有得聽歌影相已經好勁
諗返都覺得當年自己真係好無知
期待有IPAD摺機
電話而家要睇片,應該好難用返咁細個mon
00年代拎部desktop打機
c&c warcraft 3 aoc gta ff ps啲game
會買game書睇有咩正game玩
玩足幾年都唔覺得厭
佢有好多minor update款
特別色特別殼(有出過matte black,黃色,粉紅色,電鍍色etc)
V3i 有得駁itunes抄歌落電話聽,仲有得插SD卡

不過呢部之後motorola都真係無得撈啦
每隔幾年就出返嗰個樣嘅機來賣
但都回復唔到當年個聲勢
前年出咗呢部又係攞返razr呢個設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞