[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
我都係睇dell 會包3年warranty 所以考慮 不過就得q3223q 同aw2723df 叫做平d
Aw3423dwf 差唔多要1700aud

我睇開箱review我都好想試下oled
但係Oled 我覺得太貴要1799aud 我可以買大尺寸oled電視
最衰我又放唔到
係澳洲買電子嘢貴果然係真

如果budget 所限就dell 既g3223q 啦, 起碼佢I/O 未來幾年都夠用, 同埋接console 打機會正啲
澳洲有時減價都會好平 不過要等年尾

我就未心會買console 得部switch
巴打有冇用過Dell ? quality會唔會同Alienware 差好遠
定係佢哋一樣?
gp27u 係咪香港無舖頭有貨?
C2打fifa d草都靚D
dell ips Mon 我一直都用開,做文書嘢佢真係一流,同埋佢硬件好少出問題,寄黎嗰包裝好堅好穩陣

Dell 最大缺點係firmware 成日有bug, 要等佢update, 最好上網睇下心儀model 有冇大bug 同fix 咗未
巴打係用緊c2? 就咁睇好似唔係好大
但真係唔夠位擺
多謝巴打回覆
睇來我要做多啲功課

啱啱睇到Mwave 27gp950賣緊$949aud 有d心動
https://tftcentral.co.uk/news/monitor-oled-panel-roadmap-updates-march-2023

2024Q3 LG同Samsung會出32吋 4K, OLED, 240hz

做下等等黨先。
試咗播片
LG內置player會話你知條片有冇HDR

想問下lg c2 像素清除果度

有個option叫

當電視關閉時操作一次

噤落去就會變取消預約

到底呢個option應該要SHOW邊個先會係熄機果陣清除像素

以前見過有D機有反人類設計

比佢地搞到好撚亂
4月中先到貨
見有啲而家訂6月先有貨
3款34吋 21:9 可HDR1000 既QD-OLED,大家會點揀?

1. Dell Alienware AW3423DWF
2. Philips 34M2C8600
3. Samsung Odyssey OLED G8 G85SB
msi 342c
容易上到高光度
要等多年幾
thx 好推介
我見hk msi官網有介紹佢,即係代表香港市埸會有得賣?
4月尾到貨
1萬有找
1皮有找幾吸引
ching用C2電視 但都咁熟mon既市埸資訊
我本身留意mon多
但mon唔啱玩先轉用TV
原來係咁
連埋RTX 59 系一齊換
$1000左右,文書普通家用moon有無推介
真 而家出都無用 4系用dp1.4 有dsc
4系有HDMI2.1a with DSC上到4k240
不過當4k120用都大把人衝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞