[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
好過 VG289Q?
我見之前頭post推薦依款
差成千
Vg289q唔好得幾多
但27ul500個stand冇得調整
我見Vg289q大鋪都係賣緊$2,999
咁應該買Vg289q算了
Tb賣1899人仔
想問問XB283K呢隻評價點
會用usbc 插macbook 執下相睇下片仲會插PS5打下
呢隻功能好似幾齊全
可以啊 本身用緊4k 想睇下2k ultrawide 接唔接受到
腦場都有
高登中田
[日經jj插沙求問]
27寸4k 144 定
40寸 4k 60 (闊mon)
用緊24寸2k 144, 唔打槍game

4k 144睇緊呢隻, 見overall好似唔錯
https://monitor.buyerguide.info/review/279m1rv
三X 真係永不錄用 用過一次佢地d mon 搞保護都就爆血管
想問吓有冇4k 144hz 嘅曲mon推薦 (最好27吋以上)
Budget 大約$6000 平時最主要玩3a game 同睇Netflix
麻煩大佬
120hz以上都ok
MSI好似有隻32” 4K144Hz 曲Mon 4千幾
想問下有咩本身有上網功能既電視推介?
24吋只有FHD? 27吋有冇2k

因為會博去睇電視盒,用緊42 C2 爽左成年
買隻chromecast 得啦
買咗hp u28 4k hdr螢幕,但唔知點解覺得打機啲動作好似有d撕裂咁

關唔關以前用開曲面螢幕事
想買 27” 2K mon (空間有限, 個寬度不超過62cm, 唔玩FPS game)
各位ching有沒咩推薦?
無零件所以要加錢換其他型號
啲行內人話 大概2025年有第一批4K OLED賣
一皮嘢買2K Mon 好似唔太保值 2023 4K content
已經係常態 打機/睇波/D+/Netflix
要等兩年先有4K OLED  其實幾尷尬

我見review 歐洲 美國 包燒印
果然香港3*CS 真係全球最廢
文書用+睇nexflix+少量打機xbox
係咪lg 部27寸4k都夠用?
見samsung都有一款27寸4k
42c2 yes
黎緊想upgrade嗰mon 想問下咁多位巴打 GIGABYTE既M28U同M32U 有冇伏? 上問睇評價幾好 主要用黎睇戲多 同間唔中會玩下大作咁 想睇戲就睇4k 打機就2k 144Hz
曲mon得va panel
而va得neo g7/g8係好 其他都係垃圾
6k一係就正常買返平面 再唔係加多少少買g7
咁平面mon有冇咩好推薦?
隻27gp95r入塵佢上門睇完唔包保話要整大概要比3k
請問巴打如果用Mac mini 剪片執相
你地會揀dell u2723qe 同apple studio display?
雖然屋企人有apple學生優惠,但個價都差一倍
見一個$5k 一個$11.5k,心大心細
Studio display 其中最大嘅賣點係webcam同喇叭
不過我用唔着webcam 同睇片9成用耳筒
最重要係畫質同色準
宜家用緊imac 27 2015,不過部機剪4K片出晒事,焗住要換機
你地會點揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞