[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
升級?
做多輪功課 諗緊EX2510S定VG259QR好
想問各位ching筆直$3000內有咩 27寸 2K 120hz 推介

主要玩PS5同偶爾用電腦執下相咁(非專業),部電腦仲用緊1070唔打算換住,部電腦咁舊會唔會120hz有啲多餘?
如果4k 144 32" LG 32GQ950-B有無咩評價, 最近睇緊諗緊27"定32" 因為準備搞雙mon, 現時用緊asus 2k 27"
3000蚊電腦mon有冇推介
要求唔高屋企唔大
想問呢兩隻邊隻好啲 或者有咩其他推介
攞嚟配xbox series s用 打下GTA同埋gamepass啲game
benq Mobiuz EX240N
asus VG249Q1A
貴 唔值呢個價 同級左右5-6K已經有
27"既可考慮27GP95R
我想問 4070ti
4k 60fps 已經好滿足

除左MAG281URF m28u
同價位仲有冇選擇

傾向MAG281URF 4199
唔知呢個價仲有冇其他4k60 選擇
如果同級32" 4k 144會唔會有咩推介
有冇師兄試過Philips 27B1U7903?

Mini LED. 2000分區,HDR1400

好似好好打咁樣?!
點解唔加多幾百蚊買GP27U? 起碼大牌子
呢隻有興趣
好奇問下,有無人試過遠距離睇曲mom
會唔會好怪
144淨係碌網頁已經值回差價
MAG281URF好似做埋落$3999
想問下用緊c2 做Mon嘅你哋張枱有幾深,得70cm 會唔會唔夠?
50-90cm 伸展式

70cm有d勉強 建議加深
g3223q
Mpg321ur-qd
但neo g7 VA mini led都係7.5k
不過曲面
正常係咪所有mon 都唔會點跌價?
點解有啲mon 出左6-7年個價仲係咁硬?
跌得慢
技術冇乜突破 換代慢
唔似電視年年出新款
2K oled都咁貴遲下27/32 4k oled應該過萬
唔洗推42C2比我 冇位放
要靠引入大陸牌子先可以令班仆街降價
想問10 bits 同8 bits + FCR係好大分別?
唔想睇戲啲色一達達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞