[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
原來有分別
係,電腦HDR tone mapping似乎差d

2080ti 開dlss畫質都玩到霍格華茲的傳承 4k ultra 60fps
dlss啲input lag明唔明顯
冇咩感覺
其實想買mon先,但係我1080ti hdmi2.1都冇
發覺C2 用DLNA行NAS media server睇片重順過係S記個APPS睇,不過冇晒封面
睇片點會用s 記app 呀, 用jellyfin 啦
唔知同條垃圾HDMI2.1線有冇關係,係4K60Hz係C2畫面有好似雪花咁嘅粒粒,但唔明顯,要靠調教清晰度嚟就,唔知靚線有冇呢個問題?
本來用緊2080TI

買左C2一個月升左4090

驚第日香港比人制裁

顯示卡都唔比買
線係有影響
1080ti難搞d
連dp dsc都冇
用hdmi2.1 adapter都開唔盡
想問有冇邊隻ips mon係睇暗處都好清
想知
Acer XV275K P3 幾時出
以前睇過pg27uq好清
睇佢寫支援4k 幾多hz
買三叔g8 oled會否好不智,21:9 144
想搵個底座唔阻掟,又有正常喇叭嘅係咪都冇乜選擇
香港現時要買qd oled , 未計MSI 就黎到嗰部,行貨連渣打信用卡優惠最抵係佢

係時代廣場百老匯見過實物, 係靚既,但佢好似唔保燒印,同埋mini HDMI 線好難搵條2.1靚既
就咁插hdmi會點, 4k 60?
HDMI2.0出到4k 60hz hdr 8bit rgb
出到4k 120hz都得 不過要行8bit 420畫質差d
頂住個零月先,依家啲gpu真係買唔落手
之前見你買zenkits 條HDMI線,用落有冇問題?
冇買
用緊贈品onepad
cooler master 出芒
靠唔靠得住㗎…
記得佢啲散熱器同風扇表現都係麻麻哋

仲有個座好趕客
冇乜好揀
韓廠又掛住玩OLED
根據rtings review
性能係幾出色
不過firmware有待進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞