[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
正常 而家32miniled大部分仲係過萬 到時oled實差唔多
個c2要delay 1日,聽日先送
C2尋日提早到左
用左一晚
掂到爆
我60cm照用
想問下如果廢卡用新mon影響大唔大?
我仲用緊1060, 1080P廢mon

因為宜家隻mon壞壞地要換,但budget唔夠同時換機加換mon

如果用住1060換GP27U先.平時上網睇youtube用4k
打機開返1080P 或者2K,個體驗會唔會仲差過唔換mon?

定應該換咗卡(機)先再諗換好D GE mon?
咁大咁近睇得耐唔會好攰咩
60cm 用32"好似都算大
mac mini 配 Dell 27 USB-C S2722DC得唔得? 定踩埋上4K果個mon?
主要打機一兩粒鐘機,暫時唔覺攰,遲啲出D4煲game先見真章
有冇巴打買過便攜顯示器做副mon 想要多個mon但係土地問題淨係夠位擺細mon
27吋mini led mon快d出啦
xv275k p3
GP27U
1060有可能只開到4k 60hz

1060解唔到Youtube 4k HDR片會LAG 普通4k片就冇問題

打機開1080P整數縮放 都會差過1080p mon少少,2k細節多d但矇

睇片多可考慮先換mon
個人覺得分別不大
片源質素比較重要
腦場有隻4k60hz賣2千蚊
4k啦
如果27" 4k 144hz, TUF Gaming VG28UQL1A同LG 27GN950-B比較邊個會好D, 因為而家我都係用緊asus 2k, 唔該曬 或者除左LG會唔會有咩好推介, 因為我見大部份大牌子144 27"都偏貴, 好似性價比最高都係LG同TUF呢隻, 如果唔怕唔係傳統大牌子就coolermaster gp27u都好似唔差
補充下, 因為原本想直上32" 4k, 發現好似有少少budget問題 同埋張枱驚好似有少少勉強, 雖然準備之後上monitor arm, 有無巴打用雙mon monitor arm
LG 27GP95R好d

我會揀GP27U
有mini led有明顯差距
恭喜巴打
我都係夜晚打陣機睇下片多,唔會玩FPS
set好未
好奇問下, 電腦有無得雙屏狀態, 一部2k 一部4k, 會唔會撞或者有咩問題
LG UltraGear 32GQ950-B 定 pg35vq
有冇巴打用過
acer?
請問有無公司用直芒推介?

筆直2-3k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞