[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
LG c3 55做緊16000數左右
算唔算抵屌
依家g sync 同free sync 係咪冇咩所謂?
硬件g sync個VRR range大d 1hz以上 同埋有 variable overdrive (OLED唔需要)

G sync相容同free sync差唔多 VRR range通常係40/48hz以上
唔抵
G2 55仲好 又平又勁
99%mon 都係霧面
廣色域搭windows又會過飽和
好難同mac比

但MINI LED背光MON黑位同光度可以贏studio display
99%mon 都係霧面
好難同mac比

但MINI LED背光MON黑位同光度可以贏studio display
99%mon 都係霧面
好難同mac比

Around 1千蚊多啲budget,求其上吓網睇吓片,最多間唔中打一鋪LOL
有冇推介
成日見到呢個嘅廣告LG UltraGear 24GQ50F-B
Ok嗎?
4k 144
有冇介紹?陣間收工即刻衝去買
27gp95r
Gp27u (mini led,要訂貨)
平價va
拖影會明顯
MAG321UR QD 可以一戰?
加多一千鬆d有mini led背光 neo g7
Dell 34dw要一皮樓下 售後一流

三星g8 oled 售後0保 外型屈
apple 屈到連係ipad pro 個Mon 都靚過出面啲電腦Mon, 睇HDR 啲色特別出特別光
唔知點選擇
ipad pro個mini led其實好top
12.9吋做到2596分區 光度又高 不過都避免唔到光暈
其他mon廠出個32吋576區都叫晒救命啦
Neo g7 香港邊度有實體可以睇下
腦場有
係中田見過
兩隻都係偏貴同各自有問題,不如考慮下MSI , 不過唔知佢包唔包燒印
BenQ EX2510S
有冇啲細細哋,10吋到嘅OLED mon?
搵到最細都13吋
如果想要32寸 4k 144 邊個會好d?
lg 32gq950
msi mpg321ur-qd
定 g3223q 算
唔想要曲moon
msi
27m2v
面板同gp 27u
Mini led分區多一倍
價錢平幾百
但樣柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞