[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
*用兩條mon線駁同一部電腦
試過唔得我一條HDMI一條DP都係只能夠出一個
DisplayFusion ?
如果兩隻PK 既,咁Asus 一定會好啲,做到最高1000亮度。

就住呢個問題,我睇Reddit 有唔少人寧願用HDR true black 400 都唔用peak 1000, 因為冇咁易有bug, 本人用緊aw3423dwf, 都想請教下大家鍾意用邊個mode 多
最後我都係入左隻LG C2 42…應該玩倒4 5年掛😂
2年倒啦
我每日多數夜晚先開幾個鐘,希望頂得下🥹
reddit 見人吹奏 innocn 27m2v
HDR 係咪真係 ok
我都想知
用緊VG289Q, 想UPGRADE 4K 144HZ MON 有咩推薦
落ssp睇時播緊韓妹MV唔係播d黑色對比度示範片,MV入面成個畫面得個光字,d色好淡,覺得擺上面部M28U望落仲順眼d,可能係我唔識嘢....,色水哩樣嘢好主觀所以最好都係親身自己落腦場望下
好似有D 拆機review,入面山寨咁款
山寨就一定啦, 用同樣AUO panel QC 沒期望就沒失望姐
miniled最平就係佢
有冇用緊4K Mon嘅巴打可以幫手cap張圖
屋企廢Mon點cap都唔清
前排入左隻DELL G3223Q 2K,4K 144HZ,有D後悔早知買隻2K 240HZ好過,144HZ冇240HZ咁好既原來
2k都冇4k咁清
開dsr 4k 都cap到4k圖
換左4070ti 心思思想換隻27‘’ 4k 144 係咪coolermaster果隻最抵玩
即係4k144好過2k240?
你隻眼分唔分到144同240分別先。。。
同埋你係唔係重度fps玩家?
未用過244,都係睇人直播講會好唔同
都係齋玩apex多
4k144 清d 冇咁順
2k240 矇d 順d

我個人偏向畫質 會揀4k144
有巴打用緊 Dell 34.1吋 Alienware AW3418DW
Mini led背光
GP27U (可能要手動升級firmware)
NEO G7 (曲面)
NEO G8 (曲面)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞