[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#105

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
原生10 bit 喱個價OK喇
請問邊個位置睇?
小弟第一次自己買mon,想問下有冇消費券($3000內)推介,主要打PS5/Switch
師兄個c2 有時會黑一黑又好返 有冇得較
同問 我見Samsung有啲gaming mon 賣2k 左右好吸引 本身用開文書舊mon唔知會唔會已經好明顯有分別
27up650好過啦 做緊2700都唔使
色又多啲,光又光啲
都唔撚明咁多人買親華碩都傻鳩咁
畀貴啲嘅價錢買隻19年款
自動感光有無熄?
個mon待機無用係會變暗
無閂過但我我睇緊戲
連運費41xxx yen買完加返價
請教咁多位巴打
6k budget 27寸4k mon有咩建議?
依家用緊u2720q但時不時都會跳幾下
所以想換過一隻
平時主要用途係wfh跟住睇吓片打下機咁
麻煩晒
咁岩我打算買DELL s2722qc
跳幾下係咩原因
我一日用16-17個鐘左右
佢又唔係日日都會跳
個頻率大概係一個禮拜有一兩日啦
用用下突然眨兩三下
呢個情況都係近期先發生
請教下,打打下機,dell 個Mon 突然冇畫面,跟住show no dp signal

部腦就冇哂反應,但啲RGB 燈就仲著,同埋把風扇勁嘈,我係咪主機過熱
望下GP27U
有MINI LED背光
不過預要更新firmware
點做到咁平 之前睇過最低都40018+5xxx
巴打有無confirm消息有無全球保/轉保/要加錢轉保?
用hdmi定內置?
用hdmi就試下換條線
可以搵人上黎check了
有冇ching知消費券點買到貴過5000既野
叫間鋪分兩次收錢
官網/manual
上網買係唔係冇辦法睇嚟都要落轉ssp
想問用緊 dell u2723QE 想加多隻副mon 打直睇文件用
24” 應該夠哂 有冇咩推介
我用緊隻27 應該可以用usb type c downstream display output ? 有冇話隻副Mon 要有咩功能先用到?
用緊lenovo X1
想買個mon 平時多數用excel 同睇電影,有無好介紹 唔該
LG d QC始終都係垃圾
唔少人部C2都出事
2K mon
簡咩size 好 卡用4070
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞