HTC用家自閉討論區12 始終都係冇人理

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問下u11係咪冇iphone個個景深功能 就算down app都做唔到個效果

Google cam 有依個mode
u11相機點睇

手機爛左

而家諗緊佢定iphone7

勁過iPhone 7好多喎
最近用左Google camera 黎解決大陽拳相機問題

琴日行山跌咗部11落地 mon貼爆咗唔緊要,但側邊唔係mon嗰玻璃位花/崩咗一點(紅圈),有冇方法補救,因為我驚嗰個位會入水。

睇唔清呀

呢點,摸落鞋鞋地裂咗咁
不過有個好重要既疑問
我未用過5.5以上既機

其實u11入到褲袋咩
我平時就一定唔帶袋出街既

uu我都放得落..
終於唔使再用跟機個已經刮花哂嘅硬殼,不過香港仍然無U11透明殼揀,有色殼浪費左U11個玻璃背。

卒之都要去dc買,雖然金屬bumper係靚,不過上一部M8用過覺得對網絡接收有些少影響,而且保護唔到U11玻璃背。

最後決定揀有公仔嘅"抗衝擊透明軟殼",呢款喺四邊有空隙保護。雖然四邊粗左,但係有一定嘅保護性,亦無硬殼咁易刮花,而且無咁跣手。喺美觀同保護之間,算係個兩方面平衡嘅折衷辦法

個刺蝟套係邊度買?
想問U11用原廠叉電線同叉電頭 大約係幾耐叉到1%?

我上網睇過 唔知係實測定理論 寫住約7分鐘叉到10%
呢兩日覺得佢好似叉慢左 所以琴晚計時
7分鐘淨係叉到3% ……
插條線落去佢有顯示連接左快充 叉電前亦已經熄左data熄左wifi冇雙卡 7分鐘入面亦冇開過個芒黎睇
有留意過電量下降速度又冇咩特別 所以應該唔係裝左咩app食電掛….

想問咁樣係咪唔正常 ??
有冇人試過因為咁樣拎去整 要整幾耐

插條線落去佢有顯示連接左快充 叉電前亦已經熄左data熄左wifi冇雙卡 7分鐘入面亦冇開過個芒黎睇
有留意過電量下降速度又冇咩特別 所以應該唔係裝左咩app食電掛….

係咪高% 自動差慢d
Se換u11會吾會好不智
Se換u11會吾會好不智

吾你老母

Sorry
自隊一打
終於唔使再用跟機個已經刮花哂嘅硬殼,不過香港仍然無U11透明殼揀,有色殼浪費左U11個玻璃背。

卒之都要去dc買,雖然金屬bumper係靚,不過上一部M8用過覺得對網絡接收有些少影響,而且保護唔到U11玻璃背。

最後決定揀有公仔嘅"抗衝擊透明軟殼",呢款喺四邊有空隙保護。雖然四邊粗左,但係有一定嘅保護性,亦無硬殼咁易刮花,而且無咁跣手。喺美觀同保護之間,算係個兩方面平衡嘅折衷辦法

個刺蝟套係邊度買?

Devil Case

黐到全屏mon貼?

係咪高% 自動差慢d

琴晚叉個陣係約75%....真係會因為高%而叉慢左架?
我真心唔識...
我check返我訓左之後 都係大約5分鐘先上1%

係咪高% 自動差慢d

琴晚叉個陣係約75%....真係會因為高%而叉慢左架?
我真心唔識...
我check返我訓左之後 都係大約5分鐘先上1%

[img][/img]

我自己上網爬文 見到呢個人 人地係差唔多1分鐘就上1%
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=566&t=5168900

最新成績表
雙卡長開4G嘅情況
mon嘅光度係自動

光度自己較啦,會慳電d
BTW冇必要嘅話唔好開住雙卡,雙卡倒水好多

唔好意思...請問點樣關雙卡?

最新成績表
雙卡長開4G嘅情況
mon嘅光度係自動

光度自己較啦,會慳電d

原來上面有人答左, 唔該哂

最新成績表
雙卡長開4G嘅情況
mon嘅光度係自動

光度自己較啦,會慳電d

應該有個sim的管理 可以on/off啲sim卡
有感而發。 8月頭買咗部u11, 返屋企發現有塵, 即去鋪頭換機, 如果鋪頭d機 好多部都又唔同程度入塵或死點,之後去htc 客戶中心維修。 維修完就同我講部機個死點同入塵係合符佢地嘅準備,無同我換機同維修,剩係upgrade 咗software,。 叫佢俾個入塵同死點標準黎,佢地話係內部資料,不便透露。 即叫我俾旗艦機嘅價錢,要我硬食佢地有質量問題嘅機。 今次只怪自己冇睇清楚部機就買佢地產品,相信會係我最後一次買htc嘅產品。

sorry, 好多錯字。

所以我唔敢買
已經唔係個例
唔想買部電話好似驗屍換來換去

我開第一部機已經冇事
呢D真係睇彩數

最新成績表
雙卡長開4G嘅情況
mon嘅光度係自動

光度自己較啦,會慳電d

應該有個sim的管理 可以on/off啲sim卡

唔該哂你
大家有冇開省電?
'我記得當年我用m7果時, 覺得省電好唔方便
因為一關mon就cut左上網 即係whatsapp有人搵你你都唔知
大家有冇開省電?
因為一關mon就cut左上網 即係whatsapp有人搵你你都唔知

用u11開始就無再用
唔開都夠頂到一日
大家有冇開省電?

唔開一日返到屋企仲有30%以上電,尿袋同省電模式都唔使
大家有冇開省電?

10仔開省電唔會一關mon就cut左上網架喎
U11應該都唔會架
大家有冇開省電?

唔開一日返到屋企仲有30%以上電,尿袋同省電模式都唔使

true
利申: 換機之後淨係用過1次尿袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞