HTC用家自閉討論區12 始終都係冇人理

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
喺facebook見到有隻軟殼幾靚,喺台灣訂返黎。
但好似同樓上巴打話淘寶幾蚊個差唔多

iron man
買UU好唔好
U11做second phone 太貴
10仔又無雙卡
買UU好唔好
U11做second phone 太貴
10仔又無雙卡

11啦

岩岩手多多太快按左ota更新
唔記得攞返個zip出來先

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

唔擰係阿嘛…咁即係迫我用膠貼姐…

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

我用之前花生油過左一星期都冇事
不過入左塵
頂唔順 拆左變裸跑
終於唔使再用跟機個已經刮花哂嘅硬殼,不過香港仍然無U11透明殼揀,有色殼浪費左U11個玻璃背。

卒之都要去dc買,雖然金屬bumper係靚,不過上一部M8用過覺得對網絡接收有些少影響,而且保護唔到U11玻璃背。

最後決定揀有公仔嘅"抗衝擊透明軟殼",呢款喺四邊有空隙保護。雖然四邊粗左,但係有一定嘅保護性,亦無硬殼咁易刮花,而且無咁跣手。喺美觀同保護之間,算係個兩方面平衡嘅折衷辦法

https://holland.pk/hcbz3lo0

https://holland.pk/vsht2bqa

https://holland.pk/1or5vbj9

巴打呢隻殼同淘寶幾蚊人仔個隻空壓殼一模一樣,細節都一樣,係差背面啲圖案,dc食水好深

賣手機殼/套不嬲都係食水深架喇
就算淘寶果隻都係四邊有緩衝位兼相同圖案嘅軟套,我都唔會後悔,而且dc個盒係寫MiT。
自從上次M8淘左個孔位唔準嘅金屬bumper之後,我都無再淘過嘢。你話我阿Q都好,就係免得過都唔想再直接比錢大陸仔賺。

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

不過入左塵
頂唔順 拆左變裸跑

台灣個邊有人用膠紙黐左右兩邊嘅方法黎救白邊,巴打可以試試
各位U11用家,小心用機
我部U11壞左去保養整,要等4-6個星期
因為缺零件

點壞?燒底板?

我覺得最易壞應該係type c port

每次插住個headphone聽歌果陣, 都好驚啪斷

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

不過入左塵
頂唔順 拆左變裸跑

我好有衝動拎屋企支白花油試

啲油治標唔治本
過幾日又出返黎

不過入左塵
頂唔順 拆左變裸跑

台灣個邊有人用膠紙黐左右兩邊嘅方法黎救白邊,巴打可以試試

一陣手殘痴起塊背貼我就gg
岩岩由M8換左U11
想問下點樣可以禁一個制轉靜音OR震機
岩岩由M8換左U11

Play store search
Nougat quick setting

啱啱轉u11個陣真係好唔慣
好多功能都冇,要自己去playstore逐個搵返黎
岩岩由M8換左U11

禁vol掣之後彈出黎menu度, 最左個鐘icon係可以禁....
有冇巴打知道 如果用軟殼 會唔會頂起塊玻璃貼?
u11 係htc官網買平過係大鋪買?
見官網賣5098

呢個價錢買到6gb 128啦(特約細鋪)

特約細鋪係邊
咁細鋪4gb又賣幾錢

官網右上角,購買地點

行過好多大鋪都冇賣64gb版u11
見官網賣5098

特約細鋪係邊
咁細鋪4gb又賣幾錢

官網右上角,購買地點

好似係蘇寧先有
有冇巴打知道 如果用軟殼 會唔會頂起塊玻璃貼?

厚身個啲會
有人話 htc 以前d機去到日本就收唔到4g?
係咪真有其事?
見官網賣5098

特約細鋪係邊
咁細鋪4gb又賣幾錢

官網右上角,購買地點

好似係蘇寧先有

去望望先
係咪真有其事?

頻譜岩咪收到 唔岩咪收唔到
係咪真有其事?

未試過收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞