試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (72) 修仔之國的朱栖 Kevin In Neoland

1001 回覆
57 Like 74 Dislike
算啦 免費仔意見就係特別多
似昭旻多啲 又係無法預測行動嘅痴線婆
不過昭旻前期都比較失控多人屌
之後就有想法 收放自如有效果又自然好多
可能環境唔同都有影響 韓國多前輩榜樣可以學習

就算老練如石鎮
RM初期佢都係一個有架子脾氣大嘅長輩
都係要一段時間先諗通融入到
而家直程係其中一個主要搞笑擔當

阿慈嘅不足暫時都係放飛自我未用腦玩
但效果分一樣係有嘅 俾啲時間佢成長
利申唔算睇開試當真不過試玩毛都睇晒
至少呢個系列唔覺阿慈有咩咁大問題喎
擺明係做啲on99下把位
有時幾好笑有時都覺煩煩地
overall點都唔至於要十冤九仇咁長篇大論出埋血統論嚟人身攻擊掛
嗰位師兄建議睇下心理醫生

最後就係!!
呢集嘅kayan真係好正好索
頹飯盒係畀肥豪嘅難度條件嚟
弱智同有冇比錢係冇關係
關咩事
唔好成日單單打打免費仔
呢種心態都勁撚痴線
牙慈既玩法就係唔知玩咗啲乜鳩其實就好似金剛crew咁唔知睇咗啲乜鳩,肯定有好多人鍾意慈咁玩,但小眾囉,只要唔好太嘈我又唔覺得話要屌嘅,但你話吸follower吸人氣咁玩就注定失敗,同埋唔好再講李光洙,人地真係知做乜,知點樣先好睇,根本就唔同
昭旻係RM 暴走極 都有啲綜藝老手高手接,有人扶一扶差好遠,另外就係靠剪接搵個喜感節奏。
綜藝諗住做效果無可口非,大家知唔係單純體育競技,背叛無問題,人設係廢都無問題,但阿慈暴走得嚟個節奏唔夾,搞到不斷出戲...
本身香港都無呢類綜藝嘅主持,如果有劉在石幫佢係現場有好d 嘅節奏需要時接一接、勒一勒阿慈幫佢開竅,就差好遠架啦。試玩毛好多嘢仲好raw 好多時真係靠剪,今集剪到咁就救唔返,只係不停重覆講一堆唔好笑又無意義嘅嘢,on9 到打斷節奏嘅鏡頭同行動,而家俾人感覺煩膠到頂唔到囉
而且特登做同真心膠兩樣嘢嚟
kayan真係天生artist
exactly做到8成認真2成做戲
好唔好笑睇個人,你唔鍾意佢本身就已經難笑,因為你見到佢已經主觀地唔想睇,即係同啲人一見510就剩係識講佢唔認真而完全無視佢其實心水清,我夠唔知石喊咩撚啦,連陳伯講句屌那星都一樣有人話佢認真撚屌人唔啱,講到尾咪又係“綜藝要咩人都有”,睇chat room都唔少人笑咗,係你唔覺好笑姐
修都算錫住佢正常見到佢on9咁多次應該忍唔住一早刀仔殺左佢
香港人戾氣真係好重
睇左咁多集試玩毛只要有少少競技成分就會變罵戰
呢個又唔順眼果個又玩得太奸
想過黎睇下人討論下隻game都唔得
比人帶哂風向去鬧交
唔好話主持
試玩毛直程係香港新型綜藝開荒牛
好難話咁快有韓綜嘅專業程度
私心希望修仔認真諗吓開發條team做好綜藝
絕對相信有得搞
睇完啲痴線言論之後我更加支持阿慈
係囉咁都要拉埋嚟講
希望阿慈唔好睇到連登啲cls留言

其實今集雖然膠,但我覺得冇ep1/3咁煩喎
我覺得葵扇k係咁多隻game剪得最差
唔知係game 設計定其他原因
觀眾睇唔到玩家之間嘅交流 又唔知道玩家做緊乜
好似大家分散9行咁
淨係剪曬啲9野落去
紅心Q都仲好睇
遊戲設計問題
大部分都係圍繞葵扇K去同佢對戰
所以交流都係圍繞葵扇K
香港做到劉在石咁控場嘅應該得程人富
可以拋下梗接下梗
上集床哥做到咁多色水 其實程人富都幫咗好多
睇片尾 ep5好似同頭兩集一樣outsource返出去畀one cool剪?
唔好講到個個評論阿慈就係本身唔鍾意佢啦,睇咗佢三年,連上口罩小姐個種鳩我都覺得無咩嘢,但佢呢幾集試玩毛嘅表現真係唔合格...
唔好攞韓國綜藝都有人設,都有呢類character 比,只得面個浸學唔到人地入面技巧節奏就效果差好遠架啦,jessi 都好暴走好嘈,但有劉在石幫佢接同比觀眾覺得佢into 個件事都已經兩個世界
同埋你咁講一講
又令我諗返起Batman嗰集試玩毛
其實修仔同阿慈嘅cp效果係非常好睇
但今際修仔揀咗做boss (其實都有cp效果 放水+遺言)
陳伯認真撚深入人心(不論呢度定公海都有人拎黎比較)
慈佐木造型直程自帶debuff
可能就係喺冇人夾到
同種種因素下造就一種負面觀感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞