試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (72) 修仔之國的朱栖 Kevin In Neoland

1001 回覆
57 Like 74 Dislike
救命啊!強姦啊!
你覺得條片唔差就唔俾人地覺得唔好笑唔到肉唔高質
駛唔駛作篇Essay論證, 先至可以唔空泛呀
唔怪得咁易過骨啦,佢由一開始就定性唔鍾意就一定係被冒犯夾硬用1%嘅觀點去曲解大部分人觀點,所以一開始dc帶風向我已經睇死佢會咁玩而家仲威,繼續有人幫佢屈觀眾唔肯認冒犯咗我dklm最簡單大把人唔係單身,有錢做會員更加唔窮得去邊,冒犯啲咩撚嘢

算不算雙重標準
我自己解讀條片嘅中心思想係,想叫啲人顧掂自己先

一開始見到好多唔同嘅人行乞,主角係度諗應該幫邊個好
到成班人對鏡頭所謂"屌觀眾",係想講叫人顧掂自己先,自己都夠多野煩仲係度花心機同情人做咩鳩

所以我中意呢條片,因為條片做到曬我解讀嘅野

我就講左原因啦,咁你唔中意又係點解呢?
無人叫你寫essay,但你講到條片唔好笑唔到肉唔高質,我expect你俾到啲原因我囉
我冇唔比你鍾意喎你咩事呢
咁冒咩犯呢
係咪好過癮呀?
過咗去又返返黎
你up咩7,而家唔係我覺得被冒犯喎

你講到原因未啫
人地作者講明係冒犯你又話唔係冒犯,明明呢到講咗十尻幾頁衰咩dc講咗一大輪,你無視哂當見唔到夾硬話係冒犯咗唔肯認你想點?不如你去做外交部啦
公道講Nero應該好少睇fb,更加唔好講呢度,佢如果淨係睇youtube留言覺得觀眾唔鍾意條片係因為屌觀眾都正常,所以未必係唔明
dc都有講,比人屌走哂姐
我無入dc
啱啱特登碌上去追番少少,咪又係講空泛野

即係你寧願講咁撚多bullshit 兜來兜去都講唔出一個原因,好撚失望囉仲枉我同你認真打咁大篇野
「唔高質」
首先
我唔係the low mays 嘅fans
我只係試當真嘅fans,只係試當真嘅觀眾
我冇任何理由要無條件去接受the Low Mays尷到仆街,衰撚過中學生嘅演技
講句對白都鬼食泥咁
對我嚟講真係基本投入條片都唔得

「唔好笑」
再者
條片有邊忽,有邊個位係可以笑得出
除咗滿滿嘅尷尬feel唔到任何幽默嘅地方

「唔到肉」
臨尾好似中學雞嗌交咁 哈哈 你都on撚鳩 哈哈哈 仲睇屎當真 正傻仔 哈哈哈
然後竟然有人會到呢一刻都仲要老屈唔鍾意呢條片嘅人係因為呢啲中學雞式嗌交對白冒犯到
笑死人咩

唔駛講咁多,就最新個劇場已經啜核好多,到肉好多,好笑好多
張gif呢
我又加多句
有部分捉住直拍嚟鬧,但對我嚟講直拍片唔係問題(我成日係到推廣阿moon添),條片問題係夾硬玩直拍,個畫面連演員樣都出唔到,caca扮婆婆扮得咁好但有一半時間off cam ,直拍同橫拍個構圖都唔同,唔係夾硬打直部機就得
頭兩個 個人口味

至於唔到肉,我以為你意思係,"你覺得條片想帶出一個訊息,而條片係執行上帶得唔好" 呢種唔到肉

Anyway你都叫有原因嘅
演技差,成班出撚哂戲得caca一個比到戲,連wing都比之前演出差

鏡頭差,連想拍邊個都未知講緊嘢嘅都拍唔撚到呢個就係試當真質素?開頭已經成日影唔到講緊嘢條友,最後成班人尻屌仲衰,入鏡嘅剩係ee哦哦有清楚對白嘅出哂鏡頭外

冒犯喜劇本身都已經fail,個痴線佬喺街大叫你睇吓咩事佢就捉住你話哈哈哈哂到你時間睇吓你幾柒,原來咁就叫冒犯喜劇我真係受教,成條片1999完全唔知想講咩得班小學雞mode喺到尻屌結果m低嘅冇感覺,其他人更加唔知你做緊咩

成條片就係趕工feel求撚其拍,完全唔合格

不過你只會繼續話任何批評係空泛,因為你係外交部你講嘅嘢最有服力,其他都係無端指控肯定係外部勢力鬧事
講撚咗十頁你自己冇睇又話人冇原因
你真係有心機, 覺得唔好睇都仲要比d on9 質疑個原因, 又唔係反鳩個channel, 好睇唔好睇大眾個反應feel 到啦, 又唔見新片有咁多人話唔好睇

認真, 果條難睇到睇多次都唔想
之前係咪放咗校草dem game 1條片上去?下咗架?
睇左一分鐘, 頂唔順走左
好撚痛啊師傅!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞