試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (72) 修仔之國的朱栖 Kevin In Neoland

1001 回覆
57 Like 74 Dislike
如無意外路人100條傻鳩又會校定鬧鐘搶頭位睇片然後上黎人身攻擊再揸住啲優越感黎打飛機
根本就係,上一條完全無視哂D批評剩係講"冒犯左呀, 唔好意思囉"就算
演繹方法問題
效果的確高下立見
話唔定呢條都係Nero 作品呢

翻兜開我又想講下,本來以為謝票場真係會認真傾上條片想表達啲咩、冒犯喜劇等等
點知讓場俾試玩毛
即使我理解但都難掩我失望之情
今條都係nero 同上次炒唔炒有關係架咩?
5P字同抖音字真係笑撚咗
簡單精準高質
高下立見

好似唔見左low may 條片嘅
你留意下啦
三年大把人也有不斷討論其他試當真嘅人
我好地地點會劣評佢?
呢個濕鳩阿慈
咩叫臨界點呀 惹人討厭指數去到爆燈.
係嚴重頂唔順先至拎出嚟公審下呢個濕鳩
過往我都少狙擊呢條友
冇必要再維護呢個濕鳩女子吧

你要講正負評數既話又可以無你呢個?
得饒人處且饒人啦,師兄
阿慈冇做咩傷天害理野,大把人比阿慈更值得屌啦,做hater好攰架,佢一出黎你就要屌,跟住你又一定會俾人屌,何苦呢
阿慈知自己鳩,亦清楚自己行緊條鳩路,佢而家鳩到盡頭俾我地睇,鍾意咪笑下,唔鍾意咪唔好睇囉。而且阿慈只係冇劇本玩遊戲先鳩姐,有劇本做戲handle 到,有乜好反。你話佢演戲唔得就話姐,咁死chur佢綜藝真心煩膠都冇意思,一黎佢唔會理,就算理都唔會明,就算明都改善唔到,佢係好彩生係呢個年代,有試當真幫佢囉,佢真係搞唔掂自然多人反佢,但明顯唔係而家啦。
秒 !
原來有咁多人睇呢個post
新片幾好睇,有幾下都笑左出聲
你針對返佢玩得唔好,唔好睇冇問題,但你攻擊人哋出身家庭好撚過份
師兄不如講吓你住邊區?
堆填區
佢講咩下次拍條正能量比我感覺就好似講反話咁
惹人討厭還惹人討厭
惹你討厭還惹你討厭
學下分
上一條完全無視哂D批評剩係講"冒犯左呀, 唔好意思囉"就算

咁呢個都要出咗片先知道大眾口味,老闆講明條片有機會出事都敢試敢出,呢樣我respect 嘅。
再講落去就返返去我上上段回覆,謝票場只係交代咗創作理念,無解構過拍攝方式(為何直倒)同內容(冒犯喜劇)

今條都係nero 同上次炒唔炒有關係架咩?

你係有你道理嘅,的確今條片好睇同上條片炒係可以分開看待。

但我想延伸下我嘅意思
如果呢條片後面諷刺嘅成功係基於上條片炒到咁而改善成最終呢個容貌嘅話,咁都可以credit 返上條片
而如果係Nero ,就仲更加正
我依家睇返都覺得上段可能令人誤會,
如果有得俾我編輯,我可能會改成「話唔定呢條係上條作品後嘅產品呢」之類

sorry for 我上段同呢段嘅1999
反唔反話都好,當刻嘅呢個punch 係幾好笑
呢條就黎10萬
好出色
新片好睇
令我諗起剪接煩惱師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞