試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (72) 修仔之國的朱栖 Kevin In Neoland

1001 回覆
57 Like 74 Dislike
咁算唔算係族內歧視?
話唔定人地童年悲慘比uncle攪先痴線呢我擺明人身攻擊條仆街
你個觀點奇怪得可笑
首先你承認呢個係歪理
其次你假定咗天水圍對住嘅人一定係帶嚟負面影響

無啦啦攻擊人DNA 出事
Diu Nei Ar 柒頭,收返埋你比其他人多出嚟嘅嗰條染色體啦
呢d on9 仔係會信上網d 人話 "女人係雞係公廁", 在現實世界當真嘅變態, 常人好難會理解佢地個腦袋乜, 會做出真係當女人係雞係公廁嘅行為

講野又loop 住又連續重覆改dd, 係好難理解到佢
唔岩呢度聽 D人選擇唔睇唔到
但係咪有同區環境影響
你與我也不清楚
但大陸妹 比人負面印象不嬲存在
你唔信 我也無話可說
平時小入黎睇post 追追下見到個白卡係到 見到佢講果啲野仲kick過阿慈
佢邊度出世,讀書,成長,工作?
我都係 遠shot未睇到樣個陣仲幾期待邊個扮豬心Q
最正係肥豪慢慢行埋去
我冇講每個角色都要推進遊戲,但可以推進個娛樂性。問題係佢而家今次響綜藝有咁多時間同機會都把握唔到
我覺得首先唔好將所有批評當哂好似上面個傻9咁惡意攻擊先

今集啊慈表現真係唔係咁好
唔係在於佢冇扣到啊修血
係綜藝效果上面表現好差
佢定位本身係做7事鳩嘢唔係問題
問題係佢令人感覺佢唔喺個game到
你明知佢好用力咁做好多嘢去做效果
但係果d嘢太刻意俾人覺得係做緊效果
個節奏拿捏得唔好
相反成功嘅例子就好似第四集床哥去廁所咁
好笑個位在於佢真係急
果下突然喺遊戲跳出去就夠
但係啊慈做嘅好多嘢都俾人感覺佢一直都喺遊戲出面
反而第三集佢做得好過今集
個位在於就算佢第三集反覆無常咁跳嚟跳去
At least佢都喺個game入面

好似rm李光洙咁
佢背叛都係好唔make sense
但係果種唔make sense都係有佢背後果種邏輯歪理去俾人理解(例如想獨贏或者針對金鐘國)
啊慈果種唔make sense就係今集果種射唔中就行到勁埋咁射 擺到明當啊修唔會殺佢咁
就會令人好出戲

雖然有人話唔一定要推進遊戲進度 就係鍾意佢做下7事
但係無目的嘅9對個綜藝節目幫助其實不大
係有效果嘅但係長期咁就真係有d難受
當然剪接係有一部分責任
但係真係要好似雞翼咁講
要唸定d punchline 同個遊戲規則可以點做效果
呢d其實可以準備到
由其是天生綜藝感唔高更加要做多d準備
有小小失望個位係第三集之後唸住佢節奏會把握好左
點知好似仲有小小退步
呢啲理性分析
講嚟講去都係一篤屁
不斷重重覆覆
你講呢啲其實係第一年嘅試當真
已經不斷呈現緊畀觀眾睇到
第三年又講返重複野
大把人善意提醒過佢啦
唔覺會屌得醒阿慈
蝗種的後裔

我先用極端嘅毒舌講出個問題所在
相信我 嚟緊嘅第四年 一樣有人會講出呢啲觀點出嚟 鬧柒阿慈
佢本來就冇咁得閒諗咁多嘢,所以先會走入人地鋪頭走落車低,佢單純係諗點先唔會比修殺,佢諗嘅屎橋先係佢好笑嘅地方,因為冇第個會諗叫人用單車車佢走,特登做效果嘅完全唔會係佢呢啲,你要講on9安祖自己衝埋去送頭都唔知做咩尻啦
去去白卡走
師兄,你好恐怖
我覺得你一定晚晚拎阿慈d內衣照出黎打飛機
當你以為陳三已經好癲,原來一山還有一山高
極端毒舌引蛇出洞
歷史總是如此相似
陳三 肥婆 路人100
試當真集中post怪人三皇
大搞了
neoyau19

尚未成功的試玩毛

這一個月的今際之旅,
你們的留言和支持遠比你們所想的重要,
團隊挑戰身心極限之際,
有時就是靠著你們的賞識支撐下去,
但這樣是不健康的。
一來辛苦手足,以生命值交換不伐算。
二來收支未平衡,難以持續。

因此,我們將投資更多在試玩毛上,
增聘創作及導演團隊,
有興趣的手足請留意出post!
同時亦許願有興趣的客戶未來繼續多多支持!

再次感謝每位義不容辭的台前幕後。
首先angelina個位死係果陣肥豪金身就完佢地走唔切姐 又唔係送頭嘅

我嘅意思係啊慈呢種做9嘢嘅方式角色唔討好容易俾觀眾插之餘個綜藝效果都唔大
我欣賞佢為綜藝肯瞓身入車底嘅
但係我好多時個感覺係「佢做緊乜???」而又唔係好笑嘅
所以先覺得佢用錯力咁
佢地明明一齊行行到就嚟冇金身肥豪退佢自己向前衝都唔叫送頭佢見唔到肥豪喺前而本身已經唔應該郁起碼都搵到肥豪先
佢係話唔洗咁認真睇,因為好多人屌慈,認真玩係好睇,但冇良少,慈依啲搞事其實冇咁好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞