[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
冇話佢拍其他戲會炒喎
只係唔鐘意佢嘅風格
見到3套 gotg 就驚
一陣整套音樂超人都可以大收㗎
唔等於人人都鐘意套野或者冇地方可以改

有冇一種可能,我有一個好大膽既假設,就係同一個導演可以有唔同既風格?
純粹係睇唔過眼有d fans對尖根同大導演超級雙重標準,bvs jl劇本咁既樣仲話想睇mos2 jl23,尖根劇本同導演水平一直keep到好評就挑剔其他野
bvs zsjl我覺得好睇喎
不過zsjl 有4個鐘buff
你講嘅野係有可能 但係人只可以根據過往去評價
我自己都認為所有人都會變 但係未做出嚟之前都係要被人用過去嚟評價㗎啦
某位大導又真係拍左十幾年一個風格
有能力既導演點解你會覺得佢會一種風格先
就講趙喜娜套劇冇左D cult野成個角色曲線一樣有
你覺得佢基本減法都唔識做
先唔講bvs, zsjl劇本有咩問題?
其實就DC都有條友叫james wan係好回應到你地既唔知點黎既質疑啦.....
我覺得佢會搬marvel 果套去dc咁囉
呢樣我就最唔鐘意
1個行幾步嘅shot 都要起幾秒嘅音樂 冇接落去嘅劇情 唔係講緊果種英雄出場theme music
仲有就係 明明打緊 中間都仲要攝d爛gag 入去 成套動作場面可以流暢 但係被d gag 斬開2段
我冇覺得佢會得一種風格 我只係覺得佢會再延續用緊嘅風格 佢可以做到 同會唔會咁做嘅分別
james wan 有咩問題
佢就係冇問題當日你估有冇人質疑佢拍開恐怖片唔識拍飛車
實有架但咪證明左有實力囉
我覺得占根做得到一樣架喎以佢D編導功底
至於你話你覺得佢會我屌你啦講咁耐
佢乜柒選角劇情都未撚有你個D叫憶想
係都有料先屌啦好冇
其實就DC都有條友叫james wan係好回應到你地既唔知點黎既質疑啦.....
james wan 有咩問題
佢就係冇問題當日你估有冇人質疑佢拍開恐怖片唔識拍飛車
實有架但咪證明左有實力囉
我覺得占根做得到一樣架喎以佢D編導功底
至於你話你覺得佢會我屌你啦講咁耐
佢乜柒選角劇情都未撚有你個D叫臆想
係都有料先屌啦好冇
James wan唔似賤根咁寫埋d低俗屎尿屁爛gag佢仲要套套superhero 作品都係同一個風格 好爛唔令人質疑佢既能力 同埋一個叻既導演 唔代表佢有能力做ceo做統籌角色
風格同能力都未識分
一睇Todd Phillips個名加埋拍Joker就知一定係笑片啦
佢的確拍果幾套marvel dc都係同一個style
用呢樣野質疑佢好正常下話?
睇住個導演片同片名就知道成套戲風格好撚正常啦一定
Samuel Raimi夠拍左三套蜘蛛俠
拍Doctor Strange 2係咪同一個風格
第二個就可能係既 但我對賤根呢條撚樣好有偏見
咪睇佢到時拍咩風格出嚟囉
占根9成9會加笑話啦
仲可能會加性器官笑話
你班撚樣敢唔敢話占根超人冇笑話?
咩都未有就可以讚就唔係ff
唔可以唔鐘意嘅?
同埋dc 電影佢咪有套suicide squad 示範左搬gotg 風格入去 只係血腥d

你講james wan d野係講片種都唔係風格 畫風果d 唔太關事
我盡量簡短啲黎講
人物塑造,4個鐘入面寫得比較好既只得cyborg,其他真係麻麻,flash好green,aquaman路人,ww冇乜特別。但坦白講,同係新人物,civil war黑豹比人個印象仲好過cyborg
superman同batman個關係好奇怪,上一個scene you won't let me live, you won't let me die,後面就變fd紙i bought the bank,bvs都係同一個問題,好兒戲,人物關係處理得唔好,正常應該係慢慢累積conflict 最後爆發,參考Tony vs Steve
Knightmare scene冇impact,冇推進劇情,剪走都冇影響,得個型字。同埋darkseid殺左lois,所以超人做左佢奴隸??makes zero sense
反派太generic,換左銀甲亦係比超人秒,係死得冇joss版咁柒咁解
笑話我覺得問題不大
係要係啱嘅時間出
咁最好d 笑話都高質啦
你地勁D啫得個標題就知套戲拍咩可以咁快就知入邊有咩可以唔鐘意
基本上有番咁上下水平同成績既商業片導演轉風格轉到飄移都成日有
預知佢拍成點都搞笑
對人唔對事就對人唔對事啦好冇我慳番D口水
ZACK大導自己D劇本=佢屎忽痕諗到個畫面/gimmick
然後就唔多理邏輯咁拍佢出黎
認真睇都多餘
you won't let me live, you won't let me die?
呢句得josstice league先有 zsjl係無 你呢到成個point唔成立 由頭到尾都係bruce想復活超人贖罪 超人都對bruce無怨恨

至於knightmare 根據zack無人講 係darkseid用anti life控制左superman 所以你呢個zero sense都係唔成立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞