[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
因為唔想同matt reeves 套The Batman太似,唯有將年齡拉後

不過我覺得可以接受
一來Batman起源其實大人細路都識
二來Bat family電影好耐無正式登場

ZSJL個Batman都係Jason Todd死之後
史奈德笑言,幾乎每個參與製作的人都不喜歡露易絲和布魯斯有感情戲,皆直接了當地否決

所以咪ban左
好似以前都提過
仲要條女有咗肥ben嘅仔超人先復活
跟住打darkseid時batman戰死個仔最後由超人同條女養大,話咩表達一個父親之死
我當時睇到咁嘅發展走向心諗好彩冇俾你拍落去
史奈德笑言,幾乎每個參與製作的人都不喜歡露易絲和布魯斯有感情戲,皆直接了當地否決
如果真係咁。唔怪得人
英雄片變左愛情片
其實愛情原素係英雄片到真係唔太重要
唔怪得點解的人話Zack拍得靚但劇本永遠都比人詬病
個問題唔係變愛情片
咁劇本應該搵其他人寫
個腦有咩事先覺得可行
佢仲要好自豪咁四圍講
點解你地好似發現新大陸咁,唔係一早講過咩

https://news.agentm.tw/165167/%E6%AD%A3%E7%BE%A9%E8%81%AF%E7%9B%9F-%E9%9B%BB%E5%BD%B1-%E7%BA%8C%E9%9B%86-%E5%8E%9F%E6%A1%88%E5%8A%87%E6%83%85-%E4%B8%8A%E7%AF%87/2/

「超人」復活後正重新適應一切周遭事情,並希望露薏絲不要再叫他克拉克,因為世界相信克拉克已經死亡,而漫畫ㄧ直以來對克拉克身分死亡的描寫,都象徵著「超人」已經失去人性或者普通生活的意境,估計電影也將參考此方向。接著「超人」提及,他聽到露薏絲身上有第二個心跳聲,為此希望女方告訴他實情,真相是露薏絲懷了布魯斯的孩子,但她選擇隱瞞黑暗騎士(不過「蝙蝠俠」知道露薏絲有隱瞞某件事情),並對「超人」裝傻。
珍珠港劇情
DC冇新聞
都係有肥ben份
當佢廿歲中出,Robin 10歲,Batman 30歲,其實無問題
我睇完個故事都唔明超人點代表hope,hopelesS就差不多
但佢好似講左係老年…
James Gunn講得好隱晦
佢大約話超人大概係廿幾,蝙蝠俠又大佢幾年

實際幾多最終應該都會俾蝙蝠俠導演話事
依家Gunn都係up住先
認真佢話用Damian, 咁artificial ageing都得啦
HOPE
啫係真係18就中出人
有錢仔 18歲算遲
Pattison batman仲係青頭
Dorothy Alexandra Starling
Before The Batman: An Original Movie Novel
本野勁悶
都比CW套Gotham knights好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞