[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
荷里活導演大部分都冇終剪權呢個電影常識黎啦.....
下年先開拍占根又交左初稿
你擔心佢選角個D前置野拖仲好
唔係講superman,講其他野
The batman 都有影響
唔係講緊DCU咩
不過Penguin好似係咪仲拍緊
咁dcu除咗superman仲有其他野架嘛宜家係全部停擺
之前占根自己將Elseworlds分開講我咪分開
不過冇記錯如果講主宇宙就得套超人係開緊工做前期籌備
其他Jocker2好似殺左青
Penguin印象中好似2月定3月開拍仲拍緊呢套影響真係大
其他都係籌備緊未開拍影響係咪其實唔大
無劇本其實都好大件事隨時連劇入面咩角色/場景都未定晒
夾硬籌備就會重覆十幾年前個次咁
啱啱查過BATMAN個製片好似話喺11月開機
咁反而超人應該影響冇咁大喇下年先開
編劇占根罷工導演占根唔罷咪得
當年有差唔多例子,就係份劇本唔改得就算係個導演自己寫嘅
家陣都未開機仲有成大半年
占根搞選角個D前期野照計可以照計掛
James Gunn 同Tom King都罷緊工,唔寫劇本住
2刷完GOTG3 叫做消化左套戲一次,展望下James Gunn Superman
優點:

GOTG由半cult片變認真Tone,James Gunn都完全handle到

故事完整度100分,角色咁多都可以兼顧到,唔撚洗講野

時間管理大師,睇完完全唔覺2粒半鐘

笑位比Peacemaker tune 少左好多,Superman再減多一兩個笑話就得

食咗幾個Zack Snyder 介紹既 stunt連打鬥動作都提升好多,團戰100分

James Gunn拍人同動物交流的確係有一手

缺點

GOTG condom式反派,James Gunn好似唔太識寫反派/唔想搶主角戲份,個個都無咩著墨用一集就完。拍Superman唔會希望Lex 係一次性。

Man child角色已經玩得太多,Superman唔該千祈唔好再套呢個性格上去。

James Gunn咁多套都拍開Team Up,純拍Superman只專注一個角色仲未知效果係點。

金粉人力量形打鬥都仲係未夠衝擊感,要擺多少少時間上去tune。

GOTG Final act BOSS戰都係合符傳統全套戲最弱,反而TSS boss fight已經算做得最好

最大問題,屌你老母咁撚樣虐待動物點放心交 KRYPTO 俾佢

見你今次咁理性唔盲撐賤根 比個like你
但我都係100%撐James Gunn 拍Superman的
James Gunn果場窄路混戰鬥根本抄9 sucker punch
個人覺得無乜可能會合作
兩個私交照計唔錯添
不過我又諗起占根由開初都仲幫下口話咩極端FANS只係少數
到後邊都忍唔撚到口喺Twitter直接開炮屌鳩堆友
個個tweet下面見到一式一樣留言都唔好話唔燥

懷念某啲已故朋友都照留堆19留言
睇完好一般
完全唔覺2粒半鐘仲以為3粒鐘
Adam抄mos啲打法但冇個種速度同力度
一個人都無死兒戲到,starlord冰到變豬頭都冇死
一個人都冇死
呢套都一般有邊套英雄片巴打覺得好睇?

點解唔揾個靚仔啲嘅
銀河守護隊成員
即係main cast冇人死就兒戲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞