[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
時間停止器vs the flash
有Zack同Ben解說
傑森摩莫亞表示:

「[《水行俠2:失落國度》]最美麗的部分就在於,我和我的夥伴合作撰寫了劇本初稿的大綱,那份初稿大概有 50 頁左右,大部分的內容都聚焦在我和聯合國的對話,講述關於冰帽正在融化的事。並沒有什麼來自外太空的勢力、或來自其他地方的外星人想要毀滅我們,是我們自己正在摧毀我們的星球。我們必須要團結起來才能保護家園。」

「傑森摩莫亞表示華納兄弟買下了他的大綱,但並沒有完全照著內容走。這讓他相當懊惱,並出現一種強烈又尖酸的情緒。」

超英片入面辯論環保。。。
第一集都有少少呢個意識啦
睇寫得好唔好姐

我對zack退出無咩所謂
但最憎係james
Gotg我到依家都無正式完整睇過
本阿弗萊克在Full Circle主題活動中向提問的粉絲揭曉了一些當年開發自己的《蝙蝠俠》獨立電影的過程和反派角色的選擇:

“選擇喪鐘是因為,當時的計畫就是創造一個有意思,複雜又有延展性的角色,特別是你提到的喪鐘和蝙蝠女,我個人的愛好是,你要麼拍一部大規模的聚焦於一個反派的電影,突出這個角色的恐怖,以至於你會思考主角要怎麼做才能擊敗他;或者就是擴大範圍,拍一部聚焦多個知名反派的電影,你知道的,蝙蝠俠故事裡那一眾反派們,所以當時創作的時候我特別希望聚焦在那一個(喪鐘)角色上,並深入挖掘他,讓他看起來特別出色和立體,這是我唯一能給你透露的那個劇本的細節.”

慘,如果無BVS就好,MoS同Batman應該係要各自出多一兩集先BVS
休斯: 反賤根既都係snyder fans
係冇JOSSTICE LEAGUE先好
JOSSTICE LEAGUE嘅經歷係直接令佢唔想再拍超英戲嘅導火線
雖然ZACK搵佢補拍ZSJL佢都肯唔收錢同佢拍
其實正正常常出Bvs ultimate 同zsjl
點都有得繼續拍落去
Josstice 係直接殺死咗個brand ,所有野都變得雜亂無章
基本上snyder一開口叫佢做返batman佢一定會做返
少少新聞片播佢地推晒堆垃圾上岸
可惜無再放大呢個對人類衝突位
但wb歸究係Zack既責任
ZS嗰故事線太死,無空間單飛,水行俠Wonder Woman都拍到接唔到ZS線咁。

根據ZS故事,超人死左之後Batman 要趕住中出Lois Lane先
成個Bat Family收哂皮既DC電影宇宙
差啲唔記得仲有羅賓之死。一係寫翻前傳講佢點解要殺人
再重申一次 呢條橋ban左 你睇JL就知無發生到
最期待係Ben拍呢段故事
所以咪係寫死左,即係一定要寫個有羅賓嘅故事
故事角度唔一定要有
但一個目標長拍長有既電影宇宙
我都真係佩服wb當年忍撚到佢話得一個robin
就係俾aquaman stop左開戰嘛
然後老土d咁諗 掉垃圾落海 破壞海床果d始終冇正視到 第2集自己身為王都好應該著手解決呢個問題
咪又拍神對人類失望啦屌....
其實佢拍一個封閉嘅宇宙係得,但要伸展出去就fail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞