[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
合理 個universe 都reboot啦 無所謂
唔係咁同意
有自己班底 同 揾唔揾到人加入你班底
同有冇揾過人加入係3回事
只好希望咁嘅結果係好
佢 TSS 係全新班底
你有無覺得邊個選角係搵唔到人而選得差?
根本夾硬搵嘢嚟屌
導演好多都有自己班底
Nolan夠嚟嚟去去都係啲人
有咩好講
除非WB即炒 James Gunn 然後 Zack Snyder 帶埋全體 cast 班師回朝,唔係嘅話點都有嘢屌
講真,James Gunn都係因為戀童單野先淪落到要做DC CEODC個朵咁臭,係要搵Frd子過嚟撐下場啦,咁易搵演員咩
呢幅海報正
同意 zack有時d idea真係太癡線 佢係要人睇住的 但無可否認佢既visual 同actions真係好top 我係想睇佢班casting 同佢個故事既完結 之後你james gunn搞乜都得
其實我唔介意the flash 片頭幾分鐘用嚟打darkseid 什至flash 穿越完個black zero event打zod 變做打darkseid都可以

就算你話浪費左個角色但起碼完左zack個story line
Zack只係其中三套電影導演同監製 又唔係DC CEO
點發揮佢長處同搵人睇住佢就係班高層嘅問題

最後班高層就係決定剪走BVS 30分鐘同魔改JL 反而比人笑嘅Martha scenes 就無人睇到無人理

又以James Gunn為例 佢拍GOTG嘅低俗對白係比較小 取得平衡 TSS都還算好 但peacemaker 就明顯過晒火無人控制
依家佢做埋ceo 更加無人禁得住戀童根d低俗gag
漫威影業總裁凱文·費奇實際上警告導演詹姆斯·岡恩不要使用F-word,他解釋他不想成為MCU電影中第一個使用F-word的人。

但岡恩則對於自己能成為第一個使用F-word的導演充滿熱情,這讓漫威影業決定保留在電影中:

吉米:「他們有商量過,開始進入了不同的領域嗎?」

普瑞特:「是的,根據我的理解,故事是這樣的,凱文·費奇跟詹姆斯·岡恩談話,說『聽著,你不能成為電影中使用第一個F-word的人。』而詹姆斯·岡恩卻回答說『我想,我超想!你不認識我嗎?!』因此,他們將它保留在電影中。」

在這個揭露之後,吉米開玩笑說,現在James Gunn是DC工作室的聯席首席執行官,這常被視為漫威工作室的直接競爭對手,他可能正在“擔任雙重特工”:

Kimmel:“雖然也許詹姆斯·岡恩正在擔任雙重間諜,我們知道他現在在DC那邊。”

Pratt:“我的天啊,你這個混蛋。”
做DC CEO叫淪落
咁某位大導依家拍個D戲兩套預算加埋都唔夠佢喺DC一套燒個D叫咩
都唔會完到,Zack個咁撚複製嘅故事線只可以用漫畫補完
好同意係可以共存
仲要而家個個都知多元宇宙
你呢個問題答唔到㗎喎
拍TSS 果陣 james gunn 都冇咁多爭議 或者有人明言唔同佢合作
save martha 問題唔係好大姐
係突兀d
出動畫版電影/劇集完就好
劇就應該無咩機會
輾轉之下依家HBO max都無當初講到咁大搞

漫畫應該係最有機會架啦 始終用嘅資源應該最少⋯
但漫畫就無咗個種動作feel
個idea無問題 個對白同處理出晒事 大部分人第一個印象都無恥笑
Netflix 俾 rebel moon budget 唔到100M 連joker/Shazam1 都比唔上
先唔講句對白幾on9,套戲三個主要角色都係弱智嘅

有無人解釋比我知Lex個目的到底係咩,如果佢要超人臣服,捉佢老母已經成功左,如果佢要殺超人,老母已經在手,直接自己殺易過要蝙蝠俠殺。之後佢好似完全無諗過點對抗超人嘅武力咁,BVS一打完超人搵佢尋仇佢就等死。之後佢個plan b就係用doomsday陷球散

蝙蝠俠又係弱智,號稱world greatest detective 會查唔到超人身世,打超人完全無plan好,係要一擊即殺就應該帶把kryptonite刀仔,一埋到身就ko佢

超人就唔使講,法院爆炸之後第一時間唔係救人係飛走自己條女比人捉就狗衝救人,自己老母比人捉就後知後覺連中兩飛kryptonite 炮彈無諗過避最後要人救自己老母,一係就叫save my mother,一係就叫save Martha Kent,淨係叫Martha撚知你講邊個咩,呢個蝙蝠俠弱智ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞