[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

我撚有話我睇過gotg3
你閱讀理解究竟合唔合格定糖尿上眼
睇過部分gotg1同2已經永久block柒呢個導演
我未睇架
岩呀
亨超出個陣比人屌咩
好dark好唔超人
超人最緊要係咩—陽光
一陽光少不免就要搞gag
呢度叫劇透討論區啦
期待佢笑下水行俠屌魚 又笑下老爺係法西斯 再咸濕下WW
唔明白搞gag有咩問題,captain america同tony stark一樣有搞gag,thor唔洗講,captain擰錘,thor iw救場,ironman啪手指一樣好epic,只要個節奏安排得好,完全冇問題
根版rick flag完全冇搞gag,最尾"what a fucking joke",出到黎做得好過ayers版十倍
無睇你討論條撚咩On9仔
又要衝入GOTG3討論區一邊柒一邊食負評
嚟到DC區無睇又要插嘴
屌你老母
無睇就唔入得去留言嘅咩
你咁唔gur, 咪叫連仔整個認證
Scan 張飛尾先有得討論囉
on99食賓周
人人都估到你係諗住去入面搵負評笑鳩James gunn 㗎啦,依家一面倒正評爆血管未
又讀心術
你會幻想人爆血管呢下又幾有童真
想可以做佢啲pedo joke嘅素材
henry版超人個問題唔係太黑暗,係dialog太少,特別係bvs同jl,bvs得42句台詞,JL唔洗講,大部分時間都埋係地下,大導演太依賴鏡頭去表達佢既野,加埋d濾鏡,搵jim carrey去演都黑暗
無錯,唔係黑暗,而係空洞,到底佢點代表Hope?我睇唔到
咁你人生悲慘到要無睇入討論區搵負評的確慘

真係唔應該笑你爆血管
最慘係俾你呢啲bot狗追住咬
平常人悟性太低
咁咪冇風格囉
個個都搞gag拯救世界
家下細路仔玩泥沙呀?
一兩個搞唔係問題
但冚家都搞gag就好撚大問題
呢個咪m記個弊病囉
你get唔到我個point,以Ragnarok爲例,thor差唔多成套戯都係搞笑擔當,但最尾呢一幕一樣可以好epic,個節奏安排得好,搞幾個gag唔會ruin左個character
https://www.youtube.com/watch?v=-mHaq88BAV4&ab_channel=JoBloSuperheroes
更何況唔好唔記得超人另一個身份係clark kent,一個記者平民黎,係呢度搞gag完全唔會突兀
https://www.youtube.com/watch?v=b5G9reMt5FE&ab_channel=JessMaron
唔係話超人一定要搞gag,想講超人電影有humor完全冇問題
反轉講,我都唔覺得BVS個故事有幾mature,啲角色係另一種九九下
總係有人覺得喜劇唔使演技

極端啲既例子
周星馳三套戲
國產零零漆,回魂夜,上海灘賭聖
三個角色都係搞gag
但就係三種完全唔同既面貌

角色塑造係由動機,經歷,掙扎,信念等組成
用講唔講gag黎define一個角色係好膚淺既諗法
但弊就弊在m記啲戲好多都係為搞gag而搞gag呢
搞到英雄片=笑片咁咪唔好睇囉師兄
打打下boss都要搞下gag咪過晒火位囉
Gotg1 boss戰跳老舞就搞掂 on9到
仲有成套thor3 d gag都好撚尷尬 iw大戰前要特登比banner仆街 格硬加d尷尬笑位 我最撚憎就係mcu呢啲位
最後一套睇既mcu係nwh
GotG明明跳舞係distraction
咪柒 成套gotg1我認同好睇 但呢個跳老舞真係好柒
Gotg2 就直頭垃圾
跳舞其實我都麻麻,但睇左christmas special之後個感觀好左
實話實説,我都唔中意根將drax寫到純小丑,but it is what it is
drax個演員都唔止一次出聲屌mcu寫到佢成個on9咁
賤根真係要負返責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞