[DC綜合#20] Jamespoint Paradox

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
二線男星就咪搞咁撚多嘢啦
唔係幾明你講緊咩
第一集個brother 開戰係有合理原因
停左場戰爭 d垃圾都要解決
所以第二集 理應點都有些少落墨係呢個議題先合理
佢除左水平問題
好多情節問題就係在於佢根本當自己搞緊類似Red Son呢D Elseworld
有flash 鐘意點reboot 拉其他宇宙嘅hero都得啦
係直情一開始根本唔應該講呢樣
要講呢點可以除非你第一套JL收起水行俠然後整套水行俠 VS JL囉
如果唔係點解要製造一個同人類既衝突點出黎

而且你要拍條大橋咪又係神對人類失望又天罰人類個堆大路野
你不如成個系列好好定位做海底奇緣好過
WB有撚理到個宇宙發展 一唔賺錢咪摺左再黎
都仲係唔明 同人類傾環保關 神對人類失望咩事 2者邊有直接關係㗎
我自己就唔認為 只能夠拍海底奇緣
冇必要限制個故事成咁
又唔係成套電影2個鐘全部環保情節
D垃圾要解決咁點解決
同D垃圾打一場?
因為呢條線你細諗其實要做到一條大橋拍段戲份
咁只有一個可能既啫咪就係水行俠同人類開戰囉
定一係拍一段水行俠演講感動世人
我唔係話唔可以加但Jason Momoa個段
比人BAN就真係好撚正常
我又唔係個寫手 我鬼知咩
我只係冇你咁利害一聽就只知道得1個寫法
水平問題
所以我覺得Netflix 幾適合佢
漫畫都有講人類污染海洋問題喎我唔明點解你覺得呢樣野一開始就唔應該講
當年zack都無諗過係玩mcu咁發展 佢不嬲都係諗住好似哈利波特咁玩 咁wb一開始用得佢 姐係兩邊agree咁玩
一定係啦
佢當年有份選角哂6人組都係做配角啫唔係打算拍電影宇宙既
問DC CEO啦
你自己搵返2016 bvs果陣d報導睇佢主要係拍mos到jl3 其他個人solo都係拍一兩集 從來都唔係諗住mcu形式
有你講左個D加埋都六七套仲唔撚叫玩緊電影宇宙
當然啦佢咁鳩拍就實做唔到宇宙啦
我咪話佢只係唔係好似mcu咁發展囉 用哈利波特黎比喻都係佢當年講 9唔9就睇你點睇既 bvs呢壇野係wb落order既 唔係snyder原意
佢當年揀哂一堆選角做哂一堆電影PLAN出黎
仲要講緊SS呢D擺明係宇宙附屬品咁款既
同我講唔係拍緊宇宙係拍緊系列電影
你地就係要話ZACK大導plan好哂拍超人傳唔係拍宇宙WB阻膠住哂
又要話WW 水行俠第一集有佢睇住先咁好遺產論咁款
咁我都真係搞唔清究竟佢同佢老婆係DCEU究竟咩角色
唔講以為zack做過WB定DC CEO
當佢單純係個三套系列片導演我怕仲寒酸咋
超人蝙蝠俠JL咁既投資咁既成績
Josstice league 你都計
計左佢仲有幾億票房啊幫緊佢喇
ZSJL駛多幾千萬人計錢銀收入幾多
但水位上升唔係增加緊阿特蘭蒂斯領土咩?
佢講返第一集海洋垃圾都仲講得通
但水位上升唔應該係佢最大擔憂掛?

而且20分鐘既聯合國對話
導演溫子仁明顯唔係精於靜止畫面。。。

感覺就係佢想將自己想宣傳既野放入套戲度
唔係跟住個角色既經歷出發
咪即係變WW2
為左搞trump炒哂車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞