買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔係熱門款要等船期

水貨都係盛x
正常係,主要睇你自己接唔接受到

你可以當個電視面本身係深灰色
你對比下A80K就分得出
A95K都一樣係玻璃面,反射一樣有
WOLED有環境光一樣會影響黑色對比度,只是相對QD OLED下跌幅度小好多
對,全畫面應該可以減少影響
有咩選擇,我唔記得
外國水貨因為要儲貨夠一隻櫃先上船黎香港

大陸水先可以快,大陸水三星已經收皮
主要係要儲夠貨先運
The Sony A95K has incredible reflection handling as it minimizes glare from bright light sources very well. However, any ambient light also causes the black levels to raise, meaning blacks look closer to purple. It's best to avoid placing it in a bright room if you want to see perfect black levels.
明明行入鋪頭係想買部x90k, 唔知點解最後買咗部qn85b
原因呢

QN85B唔差,主要睇落可視角相比X90K好好多,另外黑位同對比度都更加好,外表外框都更靚,缺點只是唔支援DV
揀光啲嗰個mode 就得
好似叫杜比Theare 定 cinema 之類
清晰,標準,劇場主頁,劇場好似係呢啲
揀home cinema 或theatre
邊個光啲就揀邊個

唔好用標準,鮮艷之類

最最最緊要要熄 eco 節能mode

同埋極度推薦熄哂啲AI 畫汁功能
AI 聲音就唔關畫面事
要色準就劇場

要靚就標準
標準睇耐啲會發覺好假
仲假過水晶膠加雙氧水
好,一陣較較佢
標準幾sharp 下
個框真係幾正
標準搶眼囉,多個選擇姐
原因係佢扣埋coupon平過x90k仲包埋安裝活動架
恭喜巴打, 都係一個好選擇
另外QN系列有4年保養
我其實對罪大有信仰,但兩部拍埋睇真係有分別
試下囉, 各有優點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞