買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
巴打你x90k係邊買
lg c2 有冇推薦 setting?
AV生命
X90K光一截,黑位會好D,最新影像晶片

不過有budget都係建議上55A80J OLED
自己睇頭post,不過只是色準,唔代表靚
LG電視參考畫面設定, 少味精

影像>>圖像模式設置>>影像模式
ISF專業(明亮室內)MODE or ISF專業(昏暗室內)MODE (播SDR)
電影 MODE (播HDR)

影像>>智能節電模式>>關
影像>>其他設置>>舒眼模式>>關
影像>>其他設置>>HDMI ULTRA HD Deep Color>>開

聲音>>進階設定>>數碼聲音輸出>>自動/通過
聲音>>進階設定>>eARC支援>>開
巴打 比你講完 我決定左上a80j了
不過想問下宜家係咪仲未support到ARR?
ARR??
VRR?? 支援了
明白,咁我去舖頭望望A95K個黑位係點先
VRR先啱
不過我睇官網好似又話support番
早已完全支援, 做左系統更新就OK
我係price.com到睇到佢啲價都差幾遠
但間間都自稱行貨
如果有畫面係唔覺嘅
百老匯都係10880, 去大鋪啦
price.com推薦AVOUTLET
$9300果D唔好幫襯, 係水貨或者假價
price.com唔比寫水貨了, 所以全部標示行貨
不, 上下黑邊好覺, 除非完全冇光
我見盛…澤a80j同a80k個價都差唔多
新版最大分別係咪就係喇叭🤔

定其實巴打係咪都唔係好建議買水
SONY唔建議買水貨
A80J水貨都未必有貨
盛澤主力係LG水同SAMSUNG水
麻煩哂巴打加少少加少少就好似決定左a80j
你望下實機就知道同X85K有咩分別
你都唔係影響到對比度講得唔清唔楚堤出嚟做乜
影響觀感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞