買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我覺得QC先係重點

盛澤啲LG應該好過印尼行貨

以***mon,頭兩水都唔會買,電話Note 8/9/10都冇乜邊部demo係冇印,Fold1/2用用下直頭裂開
大賞投都唔抵玩
同埋a90k 42吋都唔抵
有冇人試過soundbar用hdmi earc 接駁sony tv,有開cec嘅情況下,當個電視熄機個陣個soundbar嘅音量會自動reset去0 下次開電視會搞到冇聲

求解決方法
真 上網睇話4個hdmi 2.1
rtings 更新返得2個
上網好多*
一路都係得兩個
可能係之前2021年尾,hdmi協會改名之亂
hdmi2.0可以原地改名叫hdmi2.1
所以有4個
盛澤有無demo?想睇睇畫質同C2差幾多? 同埋因為想上牆,75吋都34kg,85吋就嚟50kg,有冇得盛澤幫手睇吓裝唔裝到上牆?
差十萬九千里,LCD冇得要求同OLED比較
QN85B C2都有demo

Q65B沒有demo

上牆方面你可以whatsapp問佢地

個code有一年以上
輸入優惠碼(如適用)

確定
你輸入的優惠碼已過期、限額已滿或屬於同一推廣活動,不能同時使用。

(原自cap圖)

部機咁易就影到一達達,今年啲panel都幾弱
唔見有OLED EVO G2 ?
G2水貨同行貨差不多價, 平均比C2貴1倍
咁即係G2唔抵買?
你要買就買行貨
睇完機衝左65X85K

雖然唔係日製

扣曬所有回贈/禮券
唔過10000都算抵

75以上成塊廣告牌咁
本身都想衝部75 TCL P735 但啲色真係唔多對路
正確選擇
TCL唔好考慮了~
日製都只是係日本組裝, 零件不是日製
yes. 日製只不過係裝螺絲 癡張label

我都係咁同女朋友講, 無分別

感謝師兄們reply & 整理資料
電腦1 search 尺寸, keyword就有最平個價 好實用
you are welcome, 幫到你就好~
頭盔: 唔係話大陸製既唔好
係個brand既技術唔特出,得個平字

最初我唸都有幾間搵TCL OEM 應該唔差得去邊
睇完都係覺得 買返日/韓牌子色澤好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞