買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Lg g2 同 a95k 好難揀
點解
想要簿身 g2無得輸 但又想試下Sony
55Q70B聽日送貨啦係盛澤到買
多謝step巴打介紹
恭喜巴打~
我入左QN90B, 8xxx送2000超市 又有四年保養
睇吓你博唔博新機出會再減
新機出之前半個月買就最平
唔駛5000真抵玩
搬咗新屋 裝修造傢私無哂錢了
用3年之後先換部正d既野先
BTW, 無位放subwoofer ,2000樓下soundbar step巴有無介紹?
Denon S217
係唔係行120hz?
Q70B可以行120hz, 4個HDMI 2.1
thanks
S216 我見有d鋪頭做到成1300蚊樓下

唔知分別大唔大?
多左個Dolby Atmos解碼, eARC

不過217都冇向上反射喇叭,所以應該冇咩Atmos效果

你想平可以買216
如果好在意睇字 就g2
想問下budget得4000到

43吋機黎講 samsung bu8500係未最好既選擇

見友和做到3890

求指點迷津
Samsung 43BU8100 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE

Samsung 43BU8100 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
感謝今晚去睇下實機畫面先
you are welcome~
LG SN7CY點睇
都可以
攪到我想轉Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞