買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想問compensation cycle 其實係做左咩, 如果講到Sony 4小時1次, LG 一standby 即做, 應該有特別原因?
師兄百記43X81K做到幾錢?
呢樣嘢長久會令整體光度下降,用整體消耗換畫面平衡,從而減輕燒印
勿相信大鋪sales講野,佢地想sales邊部就tune到果部靚色d,同埋佢地電視日日長開,燒印一定嚴重
百記推lg
但又開清晰mode 搞到超級油畫化 好惡心
衰過鮮艷mode
之前去Aeon 睇到部G2 開新聞台啲畫面差過千幾蚊大陸機,懷疑佢就係開咗依個mode
BTW,終於親身 confirm 左 Sony 電視機插 soundbar,81台會 default 變左音軌3,唔接 soundbar 就每次開機都係音軌1,算係解開左好多年既迷思。
師兄百記43X81K做到幾錢?[/quote]

$4,490,兇宅都落到一樣價,仲可以用95折 code,早幾日睇無 code 的
想請教下Samsung A95K 幾時換代?有d Sales 話4月中
低能一問, X85J 隻坐枱腳要點做先拆到落黎
拆螺絲然後佢有個位可以褪出嚟
呢個係 螺絲底部黎, 插唔到螺絲批落去
呢個係 螺絲底部黎, 插唔到螺絲批落去
之前安裝嗰陣 係直接插隻腳入去就扣實,唔洗上螺絲
感謝, 原來要撩佢
估計6月中
A95K係SONY唔係Samsung,Samsung嗰隻叫S95B
怕燒印就唔好去新世界買番LCD X95K同X90K

咪講左X95K相比X90K光D, 黑位更好, 對比度更高, 可視角好, 只係明顯比唔上A80K姐
燒印係睇你自己點用,唔係電視自己做成,OLED普通用只會隨使用時間光度慢慢下降,而LCD就唔會,如果怕光度下降咪買番LCD, LCD背光一般都冇咩大損耗,只是畫質要妥協姐

耐用呢D野好多時睇彩數,使用習慣同環境,如果係零件壞買邊種電視都一樣

唔壞零件兩者都可以一樣耐用
最後買左s95b,平太多,加本身手機 tab 都三星
多謝各位師兄解答疑難
恭喜巴打~
始終怕有消費卷少優惠左,希望唔好再平好多
最後喺AV生命買咗A95K $18xxx 送PS5 + 原廠掛牆架
超平
又平左
掛牆架係唔係活動式?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞