買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
A80K同A80J都一樣沒有heatsink,相信A80L都一樣沒有

就算睇Netflix,OLED都係靚

有budget夠錢咪等6月L系列囉,你預會比現在貴,新款價錢會回到上年初出水平

5月買舊款係最平
觀察左幾個月, 發現遲買唔係平兩舊, 係平幾千

你可以到裝修佬全屋退場後先落單都未遲
7月先買太遲了,5-6月轉款啦
但G2 成22.8 kg,我幅應該係間隔牆,好可能係輕磗,有少少唔敢博,相反C2 得15KG 左右,相差成18磅
新款出左買舊款唔係應該平d咩
唔係主力牆最好問下LG先
舊款係新款出之前就會停產下架,下架

電視唔係電話
睇到呢個post,想問

sony 如果係間隔牆 + 電視牆木板5CM

係咪唔應該裝65寸???

有冇咩指引??
打電話問Sony

木板牆可能只可以固定架
可以叫SONY師傅免費上門幫你睇,可以向SONY Store查詢
新買左部Sony A80K
想問大家知唔知YouTube app係咪無得較2倍速?
有,播片時齒輪嗰度有得揀Speed
咁可唔可以話x90k 以spec 黎講就耐用d? 另外個幾隻model 就有損耗問題,相對無咁耐用?
OLED本身係有機物料,會因使用時間慢慢損耗,光度慢慢下降

X90K,X95K就算係LCD雖然冇咩損耗,不過都會因零件問題而壞機

OLED除非你24X7咁睇,一般5年以上應該都冇問題,除非有零件壞

你要耐用係睇保養同續保,有問題就維修

電器野壞唔壞好多時睇彩數同使用習慣,環境

畫面我覺得OLED係贏非常多
以OLED黎講,A95K因為係QD OLED, 損耗比A80K既WOLED低

X95K同X90K就沒有分別
感謝樓主巴打細心回答呀,等我5月先出手啦咁,正常就6月頭新機上架? 咁如果真係買a95k, 配咩soundbar 會係recommend d?
soundbar睇你budget同空間

正常5月中開始轉款,不過不是全部款同一時間轉,呢D我估計唔到

如果你怕冇貨就早少少買
5 月轉款係講sony?LG大概幾時?
一樣
其實都係一個正常鑽石型廳,budget 預5000, 因為諗過買sony tv, 係咪配返sony soundbar 好d
我都唔知 我好小心
琴晚一返去就見到咁
冇屋企人認頭

㩒齒輪無得揀,明明我以前Samsung TV喺齒輪有得揀有無人都有類似嘅問題?
Sony Soundbar性價比最低
有冇空間放Subwoofer同後置喇叭
都有呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞