買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

如果支soundbar係放依個位

denon 217 定係 LG SN7CY 會好d?

唔知3.0.2 支sounbar 如果上面有野擋住 其實係咪無咩用
Step兄,如果65吋s95b同a95k價錢差$5000我應該簡邊部好。感覺a95k呢個價位幾抵玩下但係s95b價錢好有競爭力。s95b仲有冇機會在平?三叔好似跌得好快
3k 咁少?
自己拎左佢4000放好過la
佢仲有冇其他牆架之類送?
55x90k 同48a90k 邊隻會好d
我都考慮緊自己放

有原裝掛牆架 (唔記得係邊隻)

唔分期多$800超市現金卷
買多部而家嗰部擺房囉
現在唔係周街貨嗎,4000有人接?
巴打平時睇咩野多?

兩款完全唔同級別
去Soundbar區問下

我覺得影響不大

SN7CY有向上喇叭,Atmos會比較好,不過低音唔知夠唔夠
S95B缺點只是唔支援DV同埋冇金屬散熱器

差5000就睇你自己

兩款都用相同Panel

你想再平咪5月左右,不過可能都係爭幾百
英國買Sony 77inch OLED A80K
呢邊做緊特價 $25990 抵唔抵?
應該依家買 定等出新款?

香港賣貴1倍以上
補充返 原價$29990 減咗$4000
LG 77G2/C2幾錢?

會比A80K光好多
香港賣54xxx
姐係唔好等新款? 依家買?
我驚新款到時會好貴
定通常出新款 舊款再減價?
LG OLED77C26LD 77 Inch OLED 4K Ultra HD Smart TV 姐係呢部?
我見呢部賣27990
LG OLED77G26LA
可唔可以知點解揀呢部
呢部好過A80K? 我之前都係買Sony
好似可以用一個CONTROL埋CHROMECAST? 都係左左右右上上下下咋?
房部32" LG FHD 用咗十幾年都未壞
爭5k 的話咁S95b 係抵玩,冇dolby vision 係問題但未必真係差咁遠,但如果係掛牆而又諗住用返之前裝落嘅牆架,就要留意佢個VESA 掛位比正常嘅電視低。當然如果係新裝架或者座枱就無咩所謂
咁買部Chromecast Google TV,依家日馬個價抵屌
光好多

不過你有信仰咪Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞