買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
巴打想問,我應該係買song a80j, 如果配sound bar, 平平地入手Samsung q600b 會唔會係好選擇
Q700B仲平過Q600B
巴打 加少少上a95k啦
加幾多😂😂😂😂 我
係喎,如果我想要白色,Samsung hw-s61b 有白色。同q700b 質素邊一個好啲?
q700b
如果想要白色嘅sound bar, 有冇推介?
白色易污, 白色會變黃
Bose都唔錯,我家居都係白色為主
Sonos
最後14280 送2500 超市coupon+ 韓燒爐+ Jet 70 Easy 吸塵機
本身用緊Sony A1 upgrade, 希望無失望
恭喜巴打~
請教咁多位巴打
新買左部samaung 55" OLED 4K S95B
睇now tv足球果時會突然跌fps
疾幾秒就順返
有冇人試過?
點解決
豐澤
Step巴,我想問samsung hw-b550呢條sound bar你comment, 想平平地買嚟試下
會唔會關now tv事?始終直播呢啲係唔穩定
Q700B都貴不了多少,好好多
想買65 吋,條件係必須掛牆,追post後,應該會買C2, G2 (掛牆靚)但見你地個個都話買 C2, 見無乜人講G2, 係咪唔值得上G2(朋友話G2 個heatsink 太緊要), C2 就夠哂?
想問下呢,如果想要65", 推介係咪真係a95k 遠勝x90k,x95k 同a80k, 有無話mini led 耐用過oled? 如買sony, 都係偏向行貨?同avlife 最抵?如果7月左右先入伙,而家買定會唔會太早,定到時再買再抵多?感謝樓主,太多問題tim
G2啦,掛牆靚,表現唔差
https://www.techbang.com/posts/104363-sony-released-a-new-bravia-xr-tv-lineup-for-2023

Sony 出左A80L 同A95L

上一代A95K, 有不少評論認為係over price
有英文youtuber認為,如果係為左睇戲,一般人睇既sources,只有blue ray 可以發揮到

亦有評論指a80k沒有heatsink,所以建議買a80j

而家更新左L款

1. A95L / A95K ?

2. A80L / A80K ?
Mini LED最大優點係光,冇損耗問題

要頂端畫質都係OLED

Sony係買行貨

Avlife相對平

5月左右買就OK
但G2 成22.8 kg,我幅應該係間隔牆,好可能係輕磗,有少少唔敢博,相反C2 得15KG 左右,相差成18磅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞