買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
當然,OLED睇戲冇得輸
大陸牌子就唔建議

Sony, LG, Panasonic, Samsung都可以

基本分別就係睇你想要咩系統,功能
有時間去望下實機

不過大鋪Sales多數唔想你買Sony, 因為冇咩佣金,多數推LG同Samsung比你

睇你自己夠唔夠堅定
我見你喺個post都有講最好買行貨,如果買直接去盛澤買?
買行貨咪去番Avlife, 百老匯,豐澤

盛澤只賣水貨電視
買完之後,係咪再去盛澤買架,再另找人安裝?
所以我本身都傾向A80J,大舖貴avoutlet 1300蚊但包原廠架同埋幫掛牆,圍返好似冇咁煩。

A95K 去睇下機比較下會唔會受唔住誘惑先
如果去馬A95K 就可能直頭裝埋活動架
買完電視之後,大鋪會幫你約Sony師傅上門開箱同做座枱安裝

安裝完你check機冇問題

之後whatsapp問盛澤NB活動架連上門安裝價錢,再約時間上門幫你搞

盛澤係可以上門連安裝一條龍
A95K大鋪應該跟PS5同原廠活動架

大鋪貴過avoutlet多數係因為贈品

avoutlet買佢地會扣起贈品,所以先平到比你

A80J同A80K分別不太大,A95K就明顯有分別
另外大鋪需要問折實價,有機會比紙牌價更平
a95k 同 s95b 有無話幾時買會再平少少?因爲其實都唔急
大舖20k 如果A95k + PS5 + 活動架包埋安裝又好似幾抵屌
呢個應該係折實價?上網見佢寫22680
基本上每個月都會慢慢減,你可以4月尾左右買

一般6月轉款
感謝巴打
20000-21000左右啦,要你自己問同運氣
you are welcome, 等你消息

雖然我未必記得你
官網價就一定outdate
好,唔該巴打
you are welcome
avlife 再平啲
65Q70B 水

Q700B Soundbar 行

基本已經幾好

日後如果有位就買埋後置喇叭9500s
應該都係東芝 聽日去睇下現貨
巴打有冇sound bar介紹
就怕4月消費卷一出promotion 少左XD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞