買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
HDMI 2.1數量真係硬傷
真係
所以睇下有幾多device 要hdmi 2.1
依家應該fix左pc插2.0出唔到畫面個問題
係保養同硬件既決擇
感謝兩位巴打提醒

我都睇漏眼 以為咁基本既野 大陸都應該有
原來封閉到 有iphone用但無airplay

買細少少尺寸 65多好多平既揀 功能齊真係首要

可能會揀返Samsung Q70B水貨
平機得1個頭
壞左就有120hz都變60hz
千祈唔好凸出走廊,肯定會撞壞,你48吋都要用打斜先放到,或者NB活動架

你當兩邊最少都要有3cm空間

其實Q700/Q800/Q930 Soundbar都110cm闊,S517都係just match
同你差唔多距離

一上75就開始貴

Budget 1萬樓下 可能我都係揀返部65
邊部光啲?
尺寸一定要夠,畫質同功能比起尺寸都係其次

否則縮短viewing distance
盛澤水貨可以幫到你
應該冇咩分別啦,48吋
咁hdmi2.1 除左打機要插,你地仲會插乜?
2.1同普通hdmi分別好大?
我會用90度果啲活動架。應該唔會凸出
如果你同時有ps5+Xbox+sound bar
a90k會唔夠插
hdmi 2.1可以上到4k120,又有 vrr同allm
hdmi 2.0就得4k60
依家hdmi 2.1既device 唔算多,有冇需要就自己考慮下
想問下依家部55x90000e用緊nb p6掛牆
想換55a95k 用返舊架, 係咪sony師傅應該唔會幫我掛上牆
要自己搞?
始終一買機就用好幾年,2.1 得兩個位真係好令人猶豫,要諗埋之後
買分線器
唔該
知唔知如果有兩個人 難唔難甩部舊電視 再掛部新上去?
定係都要搵師傅搞?
你識就唔難甩
55比較重,你一拎到落嚟就知點拆
Step巴有無邊隻用開
Btw今日收電視
avlife網店盤點清貨,有條得光纖input既Samsung t450 sound bar賣418
幾抵
魔獸
55JZ1000H 都好抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞