買電視機 / 換電視機 集中討論區 (137)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
SONY Store做法會即場check現貨,有可以即拎走
負評咩啊,我當時係即場攞走,而且我本身冇諗過買PS5
剛剛行avlife 話samsung 4月出完新電視係咪買唔翻舊mode (如qn95b) ?
見幾平 $13980 ,超市3000 -400 samsung extra 🤔 差不多10000 多dd
原來s95b 同q95b 差$400
個原則係睇嗰個model嘅嗰個尺寸嘅後繼機出咗未

例如你問嘅65寸QN95B如果出咗65寸QN95C就會即時全面下架

所有電視型號都係咁
好吸引 減哂都係萬頭,有oled 新世界
咁我覺得兩部唔同market,起碼主要睇電視多或者要對正窗口就一定係qn95b 安心啲
本來睇post 目標都係q95b, 最尾上埋新世界
唔一定,有時新舊model會一齊賣,例子有Sony 既A80K/A80J
Sony先會咁
仲送埋吸塵機🙈 雖則唔知好唔好用🙈
新世界正
應該唔差喎
即係1萬多d 55 s95b 送埋吸塵機!?
想請教下各位用google TV(特別係Sony TV)既巴打,
我換左部A90K後,每次長時間關電視,例如出街2小時,
返屋企再用遙控開電視,按開關制好似無即時反應,
要按幾次電視先會開得到,其實係咪因為google tv開機本身係要load一陣,好似android電話咁要load一陣先著機?
不正常,Call保養

正常如果電視有指示燈既話,一按遙控就即刻著燈,畫面就2秒後出現
咩叫關電視?你係電掣都熄埋?
我用機背個制關機
你平時有冇拔去電源插蘇? 唔好咁做
只需要用遙控關機就可以了
咁又無
係,實付14k 回3000超市coupon,有55‘’ s95b 送埋吸塵機 佢有限量,但Avlife 問佢去到星期日都照比,所以想買可以去睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞