一手居屋/綠置居/首置盤討論 - 1

988 回覆
29 Like 5 Dislike
居屋點都唔會死,再講佢地想點搞你都控制唔到,無謂諗咁多
啟德同大西北都唔差
但冇咩抽獎運
安達臣岩哂你
即刻失業仲黎得切
消息人士透露,根據去年12月至今年2月的統計數據,決定調整居屋白表入息限額,單身人士由上一期居屋計劃的3.3萬元,下調至3.1萬元

食屎啦
屯門個位真係幾好
但要考慮嚟緊佢起西鐵屯門南站會對住個地盤
無八年都四五年走唔甩
所以政府未急急腳上大陸取經起條運輸帶送走班人上落山囉,規劃處都on9明知無位起交通又唔規劃集體運輸就大量山上起公屋居屋,完全無諗後果
目的唔係要做好個置業階梯,而係要維持做鳩啲夾心邊緣人
近廿年規劃都係先有人再有基建,做左先算,起左先算,交左數先算
驚西咩
又整多個屏欣翻版
對面起好之後仲要有商場
太濕喇
識人住順利都要開兩部抽潔機先得
其實起唔起到都係一個問題大陸嗰啲應該冇預到會行咁斜既路
佢本身都即住
附近配套齊晒
就係幾方便 巴士又尾站 又有西鐵
因為早20年D基建岩岩用果時唔夠客,畀傳媒又話,畀申訴專員公署果D又查
所以宜家勁反智
路軌就起好哂,但就唔起個站住,宜家起返又話要幾百億
咩交通規劃都要等夠人先做
咁而家都唔差姐
附近有嘢食
買嘢要去市中心都係三個輕鐵站
利申住緊屯門 覺得個位幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞