[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
同問

或者有冇人至少講下邊間一定唔好去

就是睇完置頂,內向毒撚都係唔敢做足曬check機步驟
你買完拎到上手感受下個build,再夾佢上背囊去一次旅行
就會覺得呢6舊水係好撚抵
[member]換了xt5

想放番xt30 出黎 有無巴打會有興趣?

本身有其他主力機
有朋友送左支18-55mm推我入富士坑

想買部二手副機,一機一鏡
主要街拍影相,唔拍片
爬完文考慮緊xe3 或者xt20

請問兩部有咩分別,大家會推介邊部多啲
謝謝
兩部機都係同一代CMOS(3代)
所以電子功能上其實都大同小異,最主要都係睇你鐘意邊部外表操作
多謝解答
想問下師兄餵唔飽Sensor即係咩現象呀?
因為最近考慮緊入手X-T5
用唔盡4000 萬
網上有個list 做參考
會soft
好!唔該晒師兄!
不過同時都因為有$12,000左右budget買相機body,平時都係影人同風景多,咁X-T5好定係X-S10買多幾枝鏡好呀?
有咩鏡先
不過都係有新買新好啲
睇之前啲Ching share 話食唔盡影風景都唔太大問題啦
本身用緊nikon,有nikkor 18-55mm 3.5-5.6同埋85mm 1.8,打算買adaptor用埋佢
Fuji就借咗個fd枝XC1545
有budget就買xt5啦
對焦表現都好啲
Agger
呢排無論行山定係街,都見到好多人用XT5 或者xs10
10個見到有6-7個富士用家
但喱個post 靜過隔離sony 好多,不過前排喺日本又冇乜見到人用fuji
搭單請問下
如果只係會孭messenger呢類袋
CAPTURE係咪應該唔太好用
硬係覺得夾係外面有D危,同埋個重量分佈好似有D怪
感覺上好似買條LEASH會好些少?
前排喺日本都見唔少日本人用xs10
我一樣照用capture
So far 冇咩問題 係要小心唔好撞到部機

反而又用Messenger 又用leash 兩條斜孭帶我唔鍾意
為兩支加埋二千幾蚊嘅鏡,買個二千幾蚊嘅af adapter,值得咩
睇你想capture掛袋定掛腰

不過leash就不了
咁我應該會KEEP住撞到部機
呢度好似唔係好多人討論枝50 f1
喺街上面亦都未見過人用
個焦距其實幾好用

想問下點解差唔多錢無乜人講xh2呢?
可能太大枝 街拍用50f2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞