[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
XT-5追焦完全冇問題wor,係拍片追得慢啲
不過我冇用過sony比較唔到
原來係咁
其實富士機係不斷推貴番再上一代二手
X100V未炒之前前幾代穩定跌價
依家又屈番上去
我就係因為pasm 唔想買xs
3k咪平,xe3同同期既xt20好少少condition都3k up
星際重可以標到$3.5-3.7k
多謝抖陰
想買番部卡片機
部x100f個價又太進取
X100p二手價同當年水貨價差不多
我早兩日諗過
結論係買部xe4 加枝餅鏡好過
平d 之餘仲有得換鏡
呢個世界有市場定價嘅冇人叫你低過市場價賣㗎

高個頭有人睬你先算啦
我想問下xs10加tamron 17-70係咪開唔到鏡頭調整優化器?
Tamron 17-70同 Sigma 18-50點揀好
後 自己覺得50同70分別唔大/我少用到長焦
你本身用咩機都有影響 用細機就應該1850好d
用緊xt30,鏡有23.4,35.4,同1855
想換咗枝原廠1855,所以先考慮1850 / 17770呢兩枝
雙修sony,所以富士都係上山/街拍/平日輕鬆影多
唔排除嚟緊去旅行可能會換xt5
我暫時喺富士系統都無長焦
假如之後去旅行嘅話,可能會入多枝55200
如果你有1855其實根本唔使換1850,1850冇左防震冇著數,除非你真係好想要2.8
如果你接受到1770size就可以去馬
係因為tele多70呢段?定係對焦速度/質素比較優勝?
我上網有睇過片同review
大部份人對sigma 1850 comment都係平靚正
但我本身無中長焦,又想代替枝原廠1855,諗緊入枝唔同少少焦段嘅standard zoom會唔會好啲
都真係幾因為恆定2.8而考慮
因為有時喺室內地方環境都想容易啲影到
1770 size我ok, 其中一個考慮係1770同1850價錢都有啲差距
咩叫容易d影到
低光環境唔洗推咁高iso情況下影到
其實點解xe4 x100v 可以斷貨得咁犀利 已經成年都長期缺貨咁 係咪停左產好難買
想問下原廠1855有咩唔好?
本身仲諗住入手貪旅行用夠輕便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞