[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Xh2 大部d , 而且psam, 更加岩要拍片既人
咁應該會夾係messenger條帶上面
諗諗下拎部機出黎個下,加條手帶好似會穩陣D
加加埋埋咪成千銀

LEASH衰咩?見另外兩款SLIDE好粗有D核突
message 條帶本身預你每次孭起除低都會較長較短移位,所以好少見人綁capture 係斜孭帶上面

leash調整長短個位係一條膠帶,其他兩款係金屬扣
我買xh2 純粹係因為好揸啲,手太大,無辦法
其實睇你用咩機鏡 重唔重
我之前1680加xs10 leash 覺得ok
調整長短應該唔駛成日改
咁leash似乎都符合到要求

唔該晒打手
旅行就諗住X-T1 + T18-300
不過支18-300就未買,兩樣加埋大概1KG
估計應付到掛
有啲想買用落如何?會唔會好重

Thanos話齋
Perfectly balanced
睇你配咩鏡頭,我長插1655斜揹或者揸係手行山,感覺還好,但其他人應該會覺得好重

自己上showroom 揸下好啲,始終xt5 真係幾靚仔,不過我係揸完xh2 同xt5 之後就好快買咗xh2
本身都諗住買埋8-16 呢支,不過發現16 都滿足到我平時嘅需求,反而想買90.2 呢支prime
我本身係用緊第二代10-24同33.4
但去旅行發現用親wide都係用10-14果段
所以番黎就買8-16一步到位算數
呢排睇水貨XE4/XT30淨機 點解好似仲貴左
本身有鏡 定係搵二手xe3/xt20仲抵玩?
50/2 +1
要靚散景其實56.2 mk2都好靚
唔太會考慮50/1
我XT4升XH2

感覺操作扣左d分
因為用開M mode較EV有少少唔順手
同AF mode由撥桿改左按鈕有少少唔方便

但其他所有野都好好
個機頂mon都幾好睇
我用開xt3 最近部機壞壞地 所以想轉xh2
新手想收部淨機XE3/4 或者XT20/30
有意放請pm (prefer銀色)
值得升啦用咗咁耐
但又見到xh2水貨價插緊
講真除左X100V係特例中嘅特例之外

好多比較貴嘅數碼相機都係插水架啦

OM1 Z9 leica Q2都係插到9彩

早買早享受嘅啫
Xpro好似都冇插
點會無
利申有買 睇住佢插
想賣XF18F1.4,有冇人有興趣??
各位師兄
近日有個念頭
想放棄Nikon Z6ii同大三元轉玩XT5
會唔會好戇居
前年買過XT3 上年買過XPro3
都用一排放咗
咁你之前點解咁快放先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞