[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
係咪set咗慳電?
唔好意思 打錯左字 係想問邊度有得買
上次出旺角三陽 得代用電買
有類似問題
張卡寫寫下有時會自己出error 之後嘅相全部有問題開唔到 format完又正常
冇解決方法
唯一係要定時入一入返去睇相 一出事即換卡 咁叫做唔會total loss
Btw 我係GFX50R
唔知點解淨係slot 1有問題
想問用XS10 既大家 , 有冇發現每影完一張相都會save 得好慢?
卡慢? 定係郁過clarity嗰啲
X100v , x-t3 56mm 雙機路過
啱啱去完日本,真心方便,除咗咩住兩部機太似龍友
麻煩你用返快卡啦你如果你要速度嘅

入門機你預慢㗎啦唔通同你講好快咩
你哋嗰啲卡鍾意就插下sony 得閒又插Nikon插下插下入邊有個data富士係認唔到嘅篤篤吓佢啦當error

如果真係得一張卡咁窮嘅呢⋯⋯麻煩你插落富士相機之前喺電腦重新format 一次

或者SD協會有個format app係S D用嘅

唔撚使錢嘅

網址自己Google啦
有陏過clarity , SD卡用緊買機送既 SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I Card , 請問係咪慢卡來的?
你郁過clarity整咗個recipe
每影一下佢咪要後製 部部都係咁
一係你唔好較clarity
垃圾卡嚟㗎收埋佢做古董
快卡有冇推薦呢?
Pro grade 128G
要指名UHSII
1.4 光圈全開, 又sharp對焦又快

睇嘢唔好睇咁窄

睇埋將來㗎嘛你換咗機張卡就好有用㗎啦
你郁clarity就會明顯慢

不過今日就暫時未見到
用緊a74
想玩下film simulation
要輕便 定焦 影相為主
Xt30ii/xs10 配23f2 點睇

想上xt5 但驚太重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞