[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
JPEG or RAW?
JPEG 已經熄咗實時預覽 LCD Mon都有模擬效果, 就係影完冇分別
都有afc eye af
影靜態無乜影響
係動態野差d
23mm比女朋友用可能影下食物近拍會soft
留意返
想買35/2 黑色水貨 成個星際都無貨
買二手
睇咗一排富士機話諗住響年中去長trip用
想要初中階 輕便 直出
(以前用開罪大apsc)

本身睇啱左x-s10
不過最近傳下代四月出 唔知等唔等到
搞到又十五十六諗緊買住部二手中階玩下先
xe3/4
xt30ii

大家有冇建議
建議你上carousell / dcfever 望下二手價先
之後你應該會去買一手水貨ga la
等到就等,等唔到xt30ii xe4 xs10 是但一部都得
不過xs10 有防震

Or 加少少上xt5 應該實冇後悔
真...直上XT5
有無人有買到支viltrox 13mm,
法國好多人放二手個價真係亂9咁set
全新水賣5200
過保行放5000
貪你部機用過開過光咩
放果個on9買果個重on9
xt20依家二手價三千,兩三年前水貨全新先三千頭
好多傻仔淨係諗自己當年比幾多錢買
同而家想拎得返幾多錢
完全無視市場價值
有啲仲會覺得留盒留單好撚矜貴 問兩問原來水貨黎
想買部黎旅行個陣影動物同景嘅話
有咩推介?

xs10個budget幾岩
如果要追焦性能既話xt5/xh2/xh2s 比較岩
同埋有機今年4月出xs20
用富士從來都只用單點單次對焦,因為佢對岩有時都係假對焦。個eye detection 都關埋佢,因為成日認錯d 死物係人,以d 死物又係黑色,搞到個ev 一下升左+2, 卑佢玩幾次,嬲到關左佢算,影開人像會明我講咩
新機唔係改善左?
唔肯定,youtube 好多片都話未夠sony 咁好, 影人如果唔出wedding big day job其實唔洗追焦ge.
好糾結,X-T5嘅機價補多$2000左右已經買到A74諗緊留係富士好還是轉會去sony好主要影小朋友成長生活記錄,用緊Pro-3
咁xpro 3 你覺得依家咩唔夠先,為新換新都係好on9, 最緊要夠用就ok
主要係睇你宜家用x pro3影有冇問題,你自己影10張10張都用得既話轉唔轉都得
但你覺得部機跟唔到焦,check相都好似開六合彩咁咪轉會

自己覺得影記錄相 成功率重要過顏色
緊係why not both
影小朋友就sony,想輕便出街snap下咪xpro3
你一轉又比方丈劏

二月加價兩成
18有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞