[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
其實Pro-3用落問題不大,有時影唔到/對唔到焦應該係我技術問題多啲

因為我係單點對焦逐張逐張咁影,但上網見有人教路影小朋友係追焦加連拍去掃十幾廿張,然之後從中揀一兩張對到焦嘅。

如果唔轉會去Sony,筆錢就會留返嚟買富士鏡頭,唔會升級去X-T5
好似話對焦慢+嘈
巴打係用家? 有咩睇法?
用左咁耐都覺得ok好多人35.4都接受到,點會接受唔到依枝

不過我玩富士就AF S既姐
依家先買xpro3是否不智
係咪就出4
到時放出去個價會唔會跌得好犀利
有冇巴打放x100v
冇人知幾時出
照推算就係今年
你睇下而家Xpro 2個價,個價好似幾硬

買住等到時再放,or xe4 屌住先
xe4 不如等xs20
追焦用咩鬼富士😂😂😂
新手想入坑
xt30ii xs10 望落夠用
xt5個價又高一高
xt4又冇理由用二手

而家買部xt30ii會唔會好反智
主要旅行輕裝用 本身有航拍同影下菲林
拎黎影女影人為主
買左就應該唔upgrade 拎黎買鏡
你講完我先去睇一睇價
乜xh2又跌左
而家買xt30ii 冇乜問題
不過有機今年4月有新機xs20,等得可以等,不過我估都係psam 樣架啦
其實對新手黎講,pasm 定fuji 操控應該唔係一個太decisive 既factor
利申︰新手,買左xt30ii
但靚仔樣係
有fd本身買左xs10見到xt30ii個樣都心動
真,不過我都係買左部黑色俾女朋友
佢睇完銀色圖之後反而話黑色靚仔d
想問xt30ii 買左幾錢
我講完出黎應該會俾人屌
因為係買俾女朋友,怕佢玩到有咩問題要整,所以我買左呢度唔同意既行貨
連18-55 kit set 好似9000

而家我睇緊會唔會買多部xs10 俾自己 (但大機會等xs20)
就會買水貨

我知錯ga la
買個時唔需要用到追焦,但依家可能有需要用

因為有舊錢一定要用嚟買相機或鏡頭,所以先諗緊轉會好,定還是繼續支持富士入多兩支鏡頭用
就算買咗富士鏡,對唔到焦嘅一樣係對唔到
機身性能上限係度,買幾多鏡都唔會有咩幫助

建議等埋xs20睇你會唔會想換啦
如果堅持想用xp3咪練下手動追焦連拍
機身就唔會換了,一係用返X-pro3加買多兩支鏡用。

一係就轉會sony A74

不過我自己都偏向留返喺富士
想入部二手xe3

睇左成年 都仲喺三千蚊

巴打們覺得三千蚊值唔值
Why not 買多部xt5 try try 個對焦, 就手既就留低,唔掂就賣

我見YouTube 配有lm 既鏡對焦應該問題不大
呢部野不跌反升
越賣越貴
點解呢?
XE4 唔係比佢好?
x100v賣斷市
xe4又賣斷市
d人咪買返xe3
好多人都係諗住買部副機snap下
舊一代都無咩所謂
反而操控同手感仲好過xe4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞