[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (84)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
副機緊係XE4,又輕又靚仔,拎出街玩一流,加個手柄/皮套就解決手感問題啦
係靜態Xpro3, XE3, XE4同冇咩分別
Xpro3拎上手feel到係精品野, XE3,4就要加配件去做手感。

但要影人, 動物識郁既, 一定係買xh2s/xh2/xt5, 因為舊機afc對蕉好廢。
要追焦要效能,用返部FF機咪得
xh2/xh2s
雖然唔夠A1果d級數咁勁
但對比返同價位嘅FF機真係有過之而無不及
講緊兩萬樓下級數
有無人會買唯卓75.2?
想問下有冇用XT單數系列嘅巴打有用呢類手帶?
有冇話通常用咩鏡先會用呢啲?
啱啱去完半個月旅行發現日日條頸纜住1kg重都幾攰
Peak design Capture or 斜孭帶幫到你
三代機xe xt_0 xh都用過原廠GB-001
冇話咩鏡咩鏡先用得你鐘意嘅姐
不過戴手掌嘅我鐘意穿過手指公(富士嗰種)多過唔穿手指公(你圖片呢種)

或者直上PD最簡單
唔該曬樓上兩位巴打先
我應該會買番gitzo呢隻,因為有支gitzo腳但係冇快拆板
而家少影相,同窮
我係用右腕帶 左手帶
下面就有粒野可以扣腰帶
同你差唔多
相機左右底扣粒三PD豆做手帶頸帶斜孭帶
再用capture掛皮帶背囊帶同tote bag

利伸PD打手
一開始想買capture但係覺得好貴
我覺得capture掛腰係長時間攜帶相機最舒服嘅方法 又方便隨時拎起嚟影
最大缺點係容易有碰撞同埋有啲張揚
真心值得
掛背囊
以前用單反+直度個陣有用過呢類手帶
自己就覺得無乜用,除非長期KEEP住手拎部機
但咁樣長期套住,手背其實都幾焗下,夏天就更加
最後都係孭頸或者膊頭算
In cuff we trust
啱買咗一個月嘅sigma 18-50後面有粒好細嘅塵吹唔走,有冇ching教下點樣處理?
想放部xt3 body 連直倒 再加三粒原廠電
全部件齊哂 齊盒
價錢tg me
https://t.me/hkg9555
唔理 0影響 鏡頭唔會冇塵
多謝ching
如果買水有無推介邊到? 新手驚唔識check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞