[1月新番]Vinland Saga/海盜戰記/冰海戰記/農夫戰記 第二季

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
咁又唔同
canute停戰前設係農場收歸國有
芬仔想canute無條件退兵,保住農場
牙哥:勇武前線
牙爸:叫你上就上啦契弟
牙蛇:無得揀老細話乜就乜
牙狐:好驚好驚
牙媽:你班契弟正垃圾
牙細佬:好驚好驚唔打啦移民著草離開Denmark啦
牙爺:後生話事啦
牙芬:唔好激嬲聖上 交請願信 和平理性非暴力 要暴力就打我啦 摸唔摸耳唔好收左個農場?
牙L :你係咪short Q 左呀?

你老味邊條友最on9?
現實啲巧嘛?
唔咁畫咪崩人設
舖左咁耐講咩唔戰爭
如果見下皇帝就要單挑打人反而講唔通
被嘲笑的勇氣
可唔可以唔好再講皇帝?
個皇帝一個係君士坦丁堡 一個係巴登符騰堡
啱啱一次過睇晒咁多集,追到最新忍唔住睇左少少漫畫,想問矮仔係咪成世都唔會再打交
你應該係最戇鳩嗰個
盲忠
唔係
你痴撚左線
咁羊哥真係好有勇氣
我地要多謝佢每個禮拜公子獻頭先有花生
同蛇講要找數同理
https://www.reddit.com/r/VinlandSaga/comments/13wh0nx/thorfinn_is_really_naive/

無計 呢個S2 Farmland Saga真係睇牙芬變成個左膠傻鳩
上面條reddit link會有超出動畫進度嘅內容
提一提純睇動畫嘅巴打
睇完,點解人地又唔支持樓主同你意見相近既point 其他comment below都係你以外,我地既心聲
但有樣嘢reddit樓主好過你既就係佢會識agree to disagree 去到後期d comment變純屌先開始泥漿摔角

好心你唔好活響自己世界,get a life
Agree to disagree唔係我認同你呀老闆
個作者鐘意作個北海基拉大和係維京時代係佢既事
問題係英王做既野係100%附合歷史同當地文化而傻芬走出黎同你講 Being a True Warrior係走出黎食一百拳同著草

講真既幾乎合日本係平和ボケ心理作出咁既左膠野
Extreme Pacifist Idealism
Zelenskyy係傻芬咁就任比Kiev食一百次轟炸再飛去Newfoundland搵Vinland囉
烏克蘭人無敵人既
"I Have No Enemies"

要完全真實嘅麻煩去睇記錄片
劇透注意
就係會講呢句野既人先搞到咁多異世界糞作充斥住ACG
所以就話平和ボケ既作者唔明白瑞士係利用全民皆兵同永久中立
無論英美法德定邊個邊個敢埋黎即刻打佢老母先換取五百年既和平
唔駛武裝既
比人搞 比佢搞啦? 任則唔嬲
搞唔店呀? 著草啦?
都唔店呀? 先開片啦?
有無諗過已經太遲?
史實thorfinn真係著草去vinland你唔提?
著草就左咁歷史好多人都左啦
途中個approach你理得作者點作
點解要跟你嗰套黑白分明

一係要100% 史書
一係就100% FF
灰色地帶俾人作半史實半FF就唔得
又黎一言堂羊哥本色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞