[1月新番]Vinland Saga/海盜戰記/冰海戰記/農夫戰記 第二季

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
唔怪Thorfinn要坐船去加拿大
就係要遠離羊哥依類人
窗簾很藍
一言堂
都可能係佢都係有生以來第一次要保護自己珍惜既嘢要出手,動機已經唔係報仇
先為求生擋蛇既攻擊,再為自己既農作物失收出拳

佢慢慢由空殼變成有血有肉有自主思想既人
今日呢集痴孖筋㗎!!!

我從未見過動畫主角內心戲可以咁震憾人心⋯好癲,真係好癲
所以又唔怪得幸村誠出月刊
佢真係慢工出細貨
今集同第五集真係好好睇
我同意佢係終於學識為咗保護而出手
但唔認同佢以前唔係有血有肉嘅人,復仇都係有血有肉有感情嘅一種體現
都可能係好似你咁講
但今集惡夢中既Askeladd都話Thorfinn以前跟佢嗰陣都係一個空殼
上集打魚,老場主都話Thorfinn係空殼既話即係有位學更多既嘢

agree to disagree
原來漫畫都未出晒
未啦

呢個係咪史實嘅結果
所以之後殖民者就用武力統治北美
耕咗咁耐田, 終於下定決心耕田
今集又型又正到
阿利拉德 同 拖屍上路 同 覺醒
It went from Viking saga in the prologue to unrealistic pacifist garbage.
真係唔明啲日本人咁鐘意寫埋啲角色玩不殺主義 但Leftard到唔合理
反戰片明明應該係顯露戰爭真正既血腥同無理先係
係Viking age講真正既戰士係 耕田

https://www.youtube.com/watch?v=kr_Ouytl9Ws

試下叫而家既烏克蘭兵去東烏耕下田

好似呢套戲 同樣都係反戰片
栗林忠道 同 西竹一 都係去過美國既人
就算糧絕無補給都救翻美國既兵
會唔會係彈出黎講硫黄島彈出黎左膠愛與和平呀?
殺得太多人殺到自己發惡夢又左膠?
大家咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞