[1月新番]Vinland Saga/海盜戰記/冰海戰記/農夫戰記 第二季

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
打女人睇到扯咗
其實有冇人知個動畫組咩事?
寫就寫mappa
實際就上季wit基因,甚至原班人馬
Wit啲人走晒去MAPPA掛?
Wit唔做咪mappa執埋黎做
搵返原班人馬幾好呀
但嗰陣101x年係連土耳其人未起圍對東羅馬帝國造成滋擾加上當時君士坦丁堡既主要敵人係東歐巴爾幹半島d國家,例如保加利亞

而蛇自己都講過佢去過miklagard-即北歐人口中既君士坦丁堡

單憑劍術係難d指夠佢出身,但由佢口中講出既information係似Varangian Guard多d
你又啱喎,不過又好難想像瓦蘭吉會用異域劍術。因為如果本身無返咁上下,唔會入到瓦蘭吉。最初一批瓦蘭吉係羅斯人,基本上武器唔係斧頭就係闊劍。

Hur?
所以我都係帶頭盔地去推敲蛇既出身
而家癲緊了
今次真係大大力,誰人大大力
成條入哂極刺激
到高潮位了
同我預期差不多
應該都係個度斷
家暴就係咁形成
由NTR到以為自己俾人NTR
我地講土耳其人(Turks)
你無啦啦扯去阿拉伯人(Arabs)
我地講緊10xx年
你無啦啦扯去7xx年

黑人問號
咁呢班所謂nomadic Turks係o係邊度呀?
Anatolia?
有幾多係under Abbasid Caliphate?
唔係講Arabs講咩?
呢個7XX年係講緊一直有Muslim World既人搞緊東羅馬帝國
呢班nomadic既人有跟Abbasid去打杖
呢部成本書係講到君士坦丁堡開始比人搞去到正式收皮
我只係節錄左最初果份
知你見多識廣喇quote埋書
人地講蛇出身極有可能係北歐人
你就無啦啦扯去7世紀arabs又話constantly有人打君士坦丁堡

唔好意思吖請stick with topic
講完喇,請你繼續單機,你講得啱
咁你地講班火雞佬做乜姐?
又係你地無啦啦帶出火雞佬
但火雞佬大多under Abbasid Caliphate仲未起字頭出黎行

如果佢做過Varangian Guard
果班彎劍最有可能係Byzantine Paramerion
佢件甲都唔似Nordic design
蛇叔出身極有可能係北歐人? How?
直接skip咗
再講 無論Abbasid Caliphate定Byzantium定之後既Ottoman Empire
都係多民族既社會
本書寫既Arabs只係大指Abbasid Caliphate既Muslim or even under佢地既人
土耳其禁衛軍 Janissary先係完全唔岩時代既
蛇可能係斯拉夫人呢
跟本都無講過
Nordic / Rus / Byzantine Greek都得架
農場直頭變黑店,雷夫做哂水魚
起初free個thorfinn算喇皆大歡喜
去到又唔俾睇下真人驗貨仲要一定要買走thorfinn
好喇諗住ok點知俾財政佬話要打包買埋einar同Arnheid先得, 唔可以淨買thorfinn
好啦雷夫諗住為人為到底成個package咁買點知鐵拳一句得埋黎話Arnheid係非賣品

究竟想點呀
你自己爬下文睇下條友點一言堂
已經block咗佢乾手淨腳
照下塊鏡啦你
同鬼佬係Reddit啲討論好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞