[1月新番]Vinland Saga/海盜戰記/冰海戰記/農夫戰記 第二季

1001 回覆
46 Like 3 Dislike
大哥根本知個社會點運作
同埋知國王借佢細佬過橋
佢軍官黎
唔有番咁上下城府同武力點管到班士兵
佢望到個銀仔就知咩事啦
唔覺得係招安
當家作主 統治埋羅斯 西西里 諾曼底
又積極參與十字軍
鐵拳都慘
以前鐘意條女比人trade咗

黃金神威一完d local即刻黎個北海道旅遊刺激當地經濟
睇錢份上d右翼梗係收聲
d奶錢份上既右翼仲唔收聲
都算係比法蘭西人招安咗嘅
諗起阿謝拉特講
屌你盎撒人同維京人撚有分別咩
以前咪又係咁撚仆街
凱爾特人幾時都食緊屎
歷史番仲有王者天下
鬼滅
呢度唔講少年漫畫
剩係講青年漫畫ok
唔驚後悔可以睇歷史之眼
鬼滅好血腥
不過認真佢大正時代啲背景做得幾好,睇到當時啲人點生活
少年犯之七人算唔算
就係因為佢係個高層維京人,所以先發覺唔妥,就係因為佢好維京人,所以即時反抗,勁
其實將一個本性善良怕事既人逼到盡個反噬先最勁
佢同佢大仔
一個就係由善良變暴力
一個就係個人暴力 但本性係善良
劇情po咗好耐,蛇咪話咗大個農場根本冇可能得咁少兵力

主人覺得自己有產出有稅俾又國王又好人有交情

一個政權交替即刻自身難保
主人嘅人生計劃根本叫得上完美

係唔好彩,一個政權交替,加上唔好運,咪即係收樣囉

歷史就係連鎖反應,老主人一早同佢講有咁多財富係冇意思,而且有害

咁肥隻豬,唔食你對唔住自己
呢個po大家都好理性唔會tvb式睇人,邊個忠邊個奸
人生就係不斷做選擇,老主人後生都做錯好多選擇,真係個世界嘅錯,就算後生嗰時冇犧牲條女,都冇話一定更好

老主人一早同個仔講,根本唔使咁富有(咁咪未必你做韭菜囉
冇得咁講嘅

佢點個主人嘅過去,又點知佢係愛的替身,又點個呢個地方就快比庫仔割韭菜

你有主人個仔,加上主人咁錫自己,最信自己,最見過佢真嘅一面

機率上,你都知點揀
冇咩點, 不嬲傾好淨係接走工具芬, 咁佢基友同條女都唔係必買, 只係被建議買埋, 條女唔賣, 係唔到買家決定

另外就係工具芬同基友佢地本身就可以幫自己贖身 (今年收成=債務清零), 工具芬同基友嚴格黎講唔再係老闆既所有物 (只要佢地同老闆單聲話想自贖即可), 叔叔本身隨時可接走工具芬同佢基友 (只要佢地肯跟叔叔走), 所以無論如何, 工具芬同基友都係$0, 叔叔救左老闆仲有3倍貨價收
但巨人叔真係莽父嚟隨心所欲type
佢諗住私鬥雖然犯法但不成文規定黎
點知士兵揸正黎做,仲要有人暗中讓細佬打贏
唔算葬夫黎,只係佢真心鐘意戰爭
我話芬仔啊叔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞