有無人有食supplement 嘅習慣

890 回覆
583 Like 38 Dislike
佢建議食2粒,但我只食一粒
其實食太多種類嘅話
反而會傷害到身體

睇新聞話啲人食b群食到盲咗
點解會咁
我食
Glucosamine, B12., NMN, Omega 3
NMN - 食左係精神啲夜晚好瞓啲
益生菌 - 本身腸胃敏感, 食左超有感, 靚屎
ZMA - 本身諗住淨係食鋅, 見有埋鎂好似抵啲
魚油 - 見個個尖撚都食, 跟機試下
洋蔥素 - 無咁易發炎, 我自己就幾有feel
咪係iherb買過比你囉又話痾營光尿唔肯食
請教下有冇supplement食完嗰日係會勁精神?

諗住結婚嗰日勁攰啪粒頂住
頭一隻iherb 有?
有,但最近轉咗食DHC酵母鋅15mg,前面有人講得啱,25mg太高劑量,長食會缺銅個人好易攰
多返而會攰?
holland and barrett mega b-100 timed release

屌...一開出黎...勁大粒..
未見過咁大粒又咁厚既藥..
我切開幾份吞...

仲有49粒怕..
食緊now food Adam, calcium & magnesium, ptygeum & saw palmetto, L Arginine同California Gold Nutrition益生菌
你食邊隻?
爛面食緊A酸
醫生叫我唔好食supplement住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞