有無人有食supplement 嘅習慣

890 回覆
583 Like 38 Dislike
你食開邊D
每日食
D3 5000iu
K2 mk7 100ug
Magnesium Malate 400mg
NAC (無硒、鉬)2000mg

以下就隔住輪流/間中食
a 琉辛酸 600mg +Benfotiamine 150mg
Quercetin 400mg+Bromelain 82.5mg
CoQ10 200-400mg
B3 Niacin 100-200mg
Zinc 50mg + copper 2mg
有時睡意唔夠要訓覺會食
Melatonin 5mg

其他咩維他命A C E 魚油 覺得自己日常飲食都足夠,所以無食。
有啲覺得對自己無用就cut左,例如NMN 、magnesium threonate、Egcg⋯⋯
大家通常食幾耐會停一陣?
有食下魚油
我覺得係有用
皮膚靚啲 眼無咁乾
呀媽都話有光澤左
想護肝 有無絲打食過呢款?

唔想食咁多丸仔落肚
食1-2款既話有冇D係必食架?
暫時想試下維生素B雜

中國人乜都有得睇 以形補形
做乜學外國左膠食丸仔

每個月返大陸食下狗肉 狗鞭 成個人精神晒
做次身體檢查咪知缺咩
D3 5000iu 唔係食1千都夠?
個人搽完護膚品都勁乾
有冇邊隻魚油好推介?
雖然iherb好似好平咁,但真係唔識入手
打算去萬寧買善存維生素
同埋自己有鼻敏感,打算買維特健寧既蟲草
Iherb個隻魚油唔錯,性價比幾高
iron
probiotics + psyllium husk
omega 3
magnesium + calcium
vitamin c + zinc

覺得冇乜分別
Omega 3
Vitamin C
Vitamin D3
Probiotics
冇咁易病

omega3,好處多多,有大量研究證實有功效,而且現代人一般都攝取不足
點解嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞